Puig: No es pot governar a distància però cal cercar una solució

puig governar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat avui que és “evident” que no es pot governar “a distància” però ha assegurat que cal cercar una solució política “a mitjà termini” a la situació de Catalunya perquè la política està per a solucionar problemes per la via del diàleg.
Puig ha respost així a preguntes dels periodistes sobre si l’expresident català Carles Puigdemont hauria de tornar a Espanya i ha agregat que hi ha “cansament ambiental” sobre aquest assumpte i una situació de “dia de la marmota”.
“És evident que no es pot governar a distància, ho sap tothom, però cal cercar una solució política d’estabilitat a mitjà termini i para açò és evident que tothom ha de fer un esforç”, ha afirmat.
Puig ha dit que li agradaria que “es desbloquejara la situació” perquè afecta Espanya i a la Comunitat Valenciana, amb “molts vincles” amb Catalunya, i que a més “d’un tractament de caràcter jurídic”, es comence a “obrir l’espai polític, que sembla que està absolutament parapetat amb una fronterizació que fa impossible una comunicació mínima per a cercar una solució”.
“No vull ser equidistant, no ho sóc des del punt de vista de la justícia ni de la política però és evident que la política està per a solucionar problemes i la via de solucionar problemes és el diàleg”, ha conclòs.

PublicitatJuega Limpio Orihuela