Puig i Sánchez es reuniran prompte per avançar en “els problemes valencians”

El Consell mantindrà les reivindicacions de l'agenda valenciana, entre elles, l'infrafinançament, la falta d'inversions i el deute històric

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Govern, Pedro Sánchez, es reuniran “pròximament” per tractar d’avançar en “totes les qüestions del problema valencià”, com són el finançament autonòmic, la falta d’inversions i el deute històric, entre altres.

Així ho ha afirmat Puig als periodistes en Riba-roja en un acte del PSPV-PSOE amb motiu del Dia Mundial del Medi ambient, en el qual ha explicat que ahir li va telefonar Sánchez per parlar de com està la situació i li va confirmar la seua voluntat de reunir-se amb ell pròximament.

Ha assegurat que va ser una reunió “emocionant” i “emotiva”, en la qual no van concretar la data d’aquesta trobada, encara que Puig ha afirmat que serà “ben ràpid”.

El president ha assegurat que el Consell mantindrà les reivindicacions de l’agenda valenciana, entre elles, l’infrafinançament que sofreixen els valencians, la falta d’inversions i el deute històric, a més d’altres qüestions que tenen a veure amb la cultura o amb la consideració dels valencians en relació amb el Govern.

“Creiem que ha canviat l’atmosfera, que hi ha oxigen i hi ha possibilitat de diàleg. El Govern no està parapetat, és obert. Tindrà els problemes obvis de la governança però hi ha bona voluntat i entesa entre el Govern valencià i el d’Espanya”, ha assenyalat.

Ha reconegut que abans també n’hi havia però ara, ha insistit, “creiem que hi ha millors condicions perquè hi ha millor actitud per part del Govern d’Espanya”.

Puig ha valorat que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, haja dit que va a començar a tenir aquest marc de reunions per desbloquejar la renovació del sistema de finançament.

“Els valencians volem ser igual que la resta i no seguir amb el fet discriminatori que hem tingut, que ha fet que la nostra economia, empreses i ocupació tinguen menys oportunitats. Això és el que no anem a permetre”, ha advertit.

Preguntat pel Corredor Mediterrani, ha afirmat que les preocupacions del Consell respecte de les inversions “les té molt clares el nou ministre de Foment -José Luis Ábalos– que és valencià i sap perfectament quines són les insuficiències en infraestructures”.

Ha defensat que el Corredor Mediterrani és una infraestructura bàsica i fonamental per a Espanya doncs és “l’eix més important d’Europa, que pot ajudar a crear més llocs de treball”.

El president ha assenyalat que durant la seua conversa amb Pedro Sánchez no han parlat del nomenament del proper delegat del Govern a la Comunitat Valenciana. “Hem parlat de coses més genèriques”, ha explicat. EFE

Publicitat