Puig demana un pla d’actuació per a recuperar el litoral i insta el Govern a prendre “decisions ràpides”

La Generalitat acudeix a esta fira amb l'"esperança en la recuperació" després d'uns "dies molt durs" per a les platges i les destinacions turístiques.

PublicitatAVL

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat a la Direcció general de Costes un “pla d’actuació immediata” per a regenerar el litoral afectat per la borrasca Glòria i ha instat el Govern d’Espanya a prendre “decisions ràpides” perquè els treballs de recuperació hagen conclòs de cara a les vacances de Pasqua i l’estiu.

Així s’ha pronunciat el cap de l’executiu valencià en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid, on hui dijous se celebra el Dia de la Comunitat Valenciana. Allí, ha afirmat que la Generalitat acudeix a esta fira amb l'”esperança en la recuperació” després d’uns “dies molt durs” per a les platges i les destinacions turístiques.

PublicitatRovira  

Puig ha assegurat que la Comunitat Valenciana “va a tirar endavant” amb “l’aliança de totes les administracions i el suport del sector públic i privat”. “Estem molt compungits per esta catàstrofe, va a ser molt dur alçar-se, però ens anem a alçar”, ha manifestat.

En esta línia, ha apuntat que la Generalitat “va a posar la seua part” amb l’aprovació aquest divendres en el ple del Consell d’un primer decret d’ajudes, al mateix temps que ha instat el Govern d’Espanya a “prendre decisions ràpides perquè el més ràpid possible ja tinguem les nostres destinacions en plena capacitat per als nostres turistes”.

Preguntat respecte a la visita que realitzarà el president del Govern, Pedro Sánchez, a les zones afectades pel temporal a Catalunya i Balears hui dijous, Puig ha assegurat que Sánchez “és conscient de qual és la realitat de la Comunitat Valenciana i el govern actuarà en conseqüència”.

Així, ha indicat que li traslladarà a la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que “el fonamental és la resposta de Costes”, i ha indicat que després caldrà “continuar treballant en la cuestió estructural”, per al que ha assenyalat que el Pativel i el Patricova eren “molt necessaris”.

“Cal planificar veient que l’emergència climàtica està ací, que el canvi climàtic està ací, per tant, hem de canviar algunes estratègies més enllà de la conjuntura i esta resposta immediata que estem portant endavant”, ha remarcat.