Puig destaca les “bones condicions” per a un nou Botànic però no creu que hi haja acord “fins a les municipals”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, creu que "hi ha bones condicions per a un nou acord" de govern a la Comunitat Valenciana però ha afirmat que aquest està "condicionat en certa mesura" per les eleccions municipals.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, creu que “hi ha bones condicions per a un nou acord” de govern a la Comunitat Valenciana però ha afirmat que aquest està “condicionat en certa mesura” per les eleccions municipals. “Jo no ho veig fins a les eleccions municipals”, ha reconegut.

Així s’ha pronunciat aquest divendres, en declaracions als mitjans, abans d’assistir als Premis Cermi-CV. Puig, preguntat per les seues perspectives per a reeditar el Botànic, ha insistit que aquest “està encara en període de gestació”.

“Aquesta és una setmana que ens hem donat de relax, si es vol dir, encara que jo relaxat no estic”, ha manifestat, abans d’assenyalar que “a partir de la setmana vinent es començarà a parlar”. “Crec que hi ha bones condicions perquè hi haja un nou acord”, ha indicat.

Sobre si preveu un “canvi molt profund” en el Consell, ha subratllat que “és molt ràpid per a parlar d’açò” i ha recordat que el parlament autonòmic es constituirà en pròxim 16 de maig. “A partir d’eixe moment ja es veurà com se’n va conformant el govern”, ha afegit.
Puig ha puntualitzat que “cal tindre en compte que estem en un període preelectoral i, per tant, això condiciona en certa mesura el que serà l’acord final”. “Jo no ho veig fins a les eleccions municipals”, ha admès.

Així mateix, ha afirmat que les “perspectives són positives” en les eleccions municipals. “Es tracta de consolidar el canvi que es va produir en 2015, en aquests moments la immensa majoria d’ajuntaments de la Comunitat estan governats des de forces progressistes”, ha destacat, abans de defendre que s’ha dut a terme una “política molt adossada als interessos municipals, molt de proximitat”. “Creiem profundament en el municipalisme i eixa és la via de continuïtat que ha de produir-se, continuïtat però sempre millorant”, ha agregat.

“NO SAP” SI ES NOMENARAN ELS SENADORS “A TEMPS”

D’altra banda, preguntat per si creu que “arribarà a temps” el nomenament dels cinc senadors territorials de la Comunitat, ha manifestat: “No ho sé, espere que les Corts el puguen decidir, és l’autonomia de les Corts les que ho van a decidir”.

CatalanSpanish