Puig: “no pot haver-hi estabilitat sense honradesa i sense ètica”

El secretari general del PSPV-PSOE es reuneix amb la Comitiva Executiva Nacional per a analitzar la situació política del país

Ximo Puig
El president de la Generalitat en finalitzar la reunió de l'Executiva Nacional del PSPV-PSOE

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha presidit hui la reunió de la Comitiva Executiva Nacional del PSPV-PSOE per a analitzar la crisi política actual i mostrar el suport del PSPV a la moció de censura presentada pel líder socialista Pedro Sánchez a Mariano Rajoy després de conèixer-se la sentència del Cas Gürtel.

La moció de censura del PSOE va contra l’estabilitat d’Espanya i perjudica la recuperació econòmica“. Estes van ser les declaracions que el president del Govern, Mariano Rajoy, va donar divendres passat per a exposar el seu punt de vista sobre la iniciativa plantejada pels socialistes. Davant açò, Ximo Puig ha afirmat que “no pot haver-hi estabilitat sense honradesa i sense ètica” i que “no es podia continuar mirant cap a un altre costat” davant els gravíssims casos de corrupció “adossats al PP”. Per açò, “el PSOE ha pres una decisió com a força majoritària de l’oposició“.

La Comitiva Executiva Nacional del PSPV-PSOE recolzarà la moció de censura perquè, tal com ha indicat Puig, “ací va començar tot”. El president de la Generalitat ha recordat que “hui fa 23 anys que Zaplana va començar el que ha acabat ara” i ha qualificat els anys de mandat del PP a la Comunitat Valenciana com “la història del fracàs”. “Va haver-hi corruptes que van estar al comandament d’esta nau molt temps i no podem tornar mai al passat“, ha subratllat Puig. Així mateix, el president ha assenyalat que durant tot eixe temps “el PSOE ha estat treballant contra la corrupció” però hi havia un “entramat social” que “ofegava l’alternativa“.

Per a aprovar la moció, Ximo Puig ha assegurat que no es rebutjarà cap vot perquè l’objectiu de tots és el mateix. “Es tracta de decidir si es vol donar la situació per liquidada o si es vol continuar amb un govern corrupte” però “no es demanarà cap vot”, ha explicat. Per açò, no ha descartat els vots dels partits nacionalistes perquè “tots els diputats han de prendre una decisió”, encara que “seran els ciutadans els qui decidisquen finalment en les urnes“.

Hi ha partits que estan amb la calculadora i amb les enquestes. El PSOE no perquè ha fet el que havia de fer des de l’ètica de la responsabilitat“, ha sentenciat el secretari general del PSPV-PSOE.

 

Publicitat