viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Puig no serà delegat del congrés

El líder dels socialistes valencians va garantir la seua assistència al congrés i la seua participació el dia de la clausura amb la designació de Pedro Sánchez com a líder del PSOE. L’ara, en aquest cas, com a màxim representant dels socialistes valencians i no com a delegat amb vot de l’expedició. La delegació socialista valenciana és la segona amb més delegats, amb 95, cridats a participar en el 39 Congrés Federal del PSOE que se celebrarà a Madrid del 16 al 18 de juny.

La decisió de Puig es va produir hores després que algun dels suports de Pedro Sánchez a Castelló manifestara les seues reticències al fet que Puig formara part de l’expedició a Madrid. Encara que destacats membres del partit van assegurar que es tractava d’una «minoria», el cap del Consell hauria decidit no exigir ser delegat per a «no dividir als militants» de la seua província i «evitar l’enfrontament». L’actual cap de gabinet de l’alcaldessa de Castelló, Susana Ros, com una de les veus més crítiques. Ros va ser diputada i va coincidir amb Pedro Sánchez en el congrés, encara que en aquesta legislatura no ha repetit. Al costat d’ella es posicionaven ahir també alguns destacats membres del PSPV de la capital de la Plana.

L’agrupació de Castelló, on Sánchez va rebre 282 vots enfront dels 62 de Díaz i els 30 de Patxi López, no és, no obstant això, una agrupació majoritàriament hostil al secretari general del PSPV. Una dualitat que arreplega sentir de la majoria de militants del PSPV: «sanchistes», però també «ximopugistes». Alguna cosa que també senten els més partidaris del madrileny i que ja han anunciat que no presentaran candidatura alternativa a la de Ximo Puig en el congrés autonòmic que tindrà lloc previsiblement a principis del mes de juliol.

Delegats en clau valenciana
Puig ha demanat als quals siguen designats avui en els «congressos» provincials que participen en el conclave socialista «amb l’agenda valenciana en el cap». I és que, el congrés federal del PSOE, no solament triarà al seu pròxim secretari general, també votarà les esmenes a les dues ponències, on es fixaran les principals posicions dels pròxims anys en temes de gran interés per als valencians com són el finançament o les necessitats estatals en matèria d’infraestructures.

Últimas noticias

Contenido relacionado