Puig nomenarà Carolina Punset comissionada per a assumptes europeus i iniciatives estratègiques de la Generalitat

Ha sigut eurodiputada fins el 2019, tot i que a l'octubre del 2018 va decidir abandonar la formació taronja, acusant la direcció del partit d'haver-la convertit en "la marca blanca del PP".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, nomenarà en els pròxims dies l’exdiputada autonòmica i exeurodiputada de Ciutadans Carolina Punset com a assessora comissionada per a assumptes europeus i iniciatives estratègiques.

Així ho ha anunciat Presidència en un comunicat, en el qual ha detallat que Punset s’incorporarà al gabinet per a reforçar l’acció de la Generalitat en les polítiques vinculades amb la Unió Europea, com la contribució a la potenciació del comerç exterior, les infraestructures estratègiques, la promoció de la imatge de la Comunitat Valenciana i la captació de fons europeus.

També prestarà funcions d’assessorament al president en altres àmbits en els quals Punset ha desenvolupat la seua activitat tant professional com política.

Carolina Punset (Washington DC, 1971) és llicenciada en Dret i especialista universitària en Cooperació Internacional per al Desenvolupament i ONG. Ha desenvolupat la seua activitat professional com a advocada penalista, pèrit judicial i com a lletrada de diferents organitzacions no governamentals.

Punset ha sigut tinent d’alcalde en l’Ajuntament d’Altea (2007-2015), va ser la candidata de Ciutadans a la Presidència de la Generalitat en les eleccions de maig del 2015 i va exercir de portaveu en el parlament valencià fins a febrer del 2016, quan va renunciar a l’acta per a incorporar-se com a eurodiputada en substitució de Juan Carlos Girauta.

ValenciàEspañol