El Puig commemora a la seua patrona, Santa María dels Àngels, amb dues processons, misses cantades, ofrena i besamans

Enguany, les Cambreres i Clavaris que organitzen les festes són set germans de la mateixa família i els seus cònjuges.

El Puig celebrarà les seues festes patronals en honor a Santa María dels Àngels aquest cap de setmana i el dilluns amb misses cantades i dues processons amb rèpliques de la seua imatge, la més antiga de les Mares de Déu Trobades en la diòcesi de València.

Enguany “les Cambreres i Clavaris de la Verge són membres d’una mateixa família, concretament cinc germanes i dos germans, i els seus respectius cònjuges, que són els encarregats de preparar la festa”, han indicat des del Real Monestir de La nostra Senyora del Puig de Santa María, regit pels Religiosos Mercedaris.

PublicitatAVL

Els actes començaran demà, dissabte, “Dia de l´Ofrena”, amb un volteig general de campanes, al matí, i una ofrena de flors i besamans a la Mare de Déu del Puig en el monestir, a les 20.30 hores.

Aquest diumenge, solemnitat de La nostra Senyora dels Àngels del Puig, a les 12 hores tindrà lloc la solemne missa cantada, presidida pel rector i religiós mercedari Melchor Azcárate, prior del monestir, i que estarà concelebrada per la comunitat del Real Monestir, el Secretari General de l’Ordre de la MercèManolo Anglés, i el mercedari Juan Carlos Cabrera, missioner en Xai Xai (Moçambic).

En la missa participarà la Real Confraria de la Verge del Puig, la corporació municipal i membres de la Reial orde de Cavallers i Dames del Puig.

A la vesprada, a partir de les 20 hores, començarà la processó pels carrers del Puig amb la rèplica de la imatge de la Mare de Déu realitzada després de la Guerra Civil, i precedint-la, les imatges de sant Pere Nolasco, fundador de l’Ordre de la Mercè, sant Antoni Abad, sant Roque i la Immaculada Concepción.

Aquest dilluns, 2 de setembre, també hi haurà tret de salves i a les 12 hores la missa cantada i a la vesprada, a les 20 hores, la segona processó en honor a la patrona, aquesta vegada amb la rèplica més recent de la imatge de la patrona, realitzada en 2004 amb motiu del 50 aniversari de la coronació canònica de la Verge, l’any 1954.

Igualment, el dimarts se celebrarà a l’església del monestir la missa en sufragi pels difunts de l’últim any de la Confraria de la Mare de Déu del Puig i dijous que ve, 5 de setembre, a les 21 hores se celebrarà un sopar solidari a favor de la Càritas Parroquial.

Esta publicació està disponible en : Valencià