Puig demana “perdó” per la campanya del 9 d’Octubre que compara la COVID amb els musulmans

El President de la Generalitat ha qualificat 'd'impropi el contingut del text d'esta campanya institucional que compara la COVID amb la invasió dels musulmans.

“Desconeixia absolutament l’existència d’estes falques, però per descomptat he ordenat immediatament que es retire i que es demane perdó perquè és una campanya impròpia”. Estes han estat les declaracions del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en referència al text de la campanya institucional preparada per a la celebració d’enguany del 9 d’Octubre en què es compara la COVID-19 amb les invasions musulmanes.

Ximo Puig demanava perdó a Castelló, on tenia hui un acte institucional, afirmant desconèixer el contingut d’esta creativitat, mentre en paral·lel, la institució demanava disculpes oficialment en un acte públic a València.

Per això, la directora general de Promoció InstitucionalMaría Fernanda Escribano, ha demanat disculpes i ha subratllat que la Generalitat té com una de les seues banderes la defensa de la diversitat i de la riquesa cultural i històrica de la Comunitat Valenciana, així com dels valors de pluralitat, igualtat i no discriminació.

La Direcció General de Promoció Institucional ha retirat un text de la campanya de la Generalitat amb motiu del 9 d’Octubre a causa de les interpretacions a les quals ha pogut donar lloc i que, en cap cas, eren intenció de la campanya.

Cal dir, que coneguts polítics com Joan Baldoví, (Compromís), Pilar Limà (Podem) o Gonzàlez Pons (PP) entre altres ja havien qúestionat en xarxes socials esta campanya i demanat la seua retirada.

CatalanSpanish