Puig recolza a Pedro Sánchez: “Compta amb el suport del partit”

Assegura que l'única línia roja ha de ser el respecte a la Constitució i li demana a PP, Cs i ERC que faciliten la investidura.

Publicitat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que el president del Govern d’Espanya en funcions, Pedro Sánchez, compta amb el suport del PSOE després de firmar el preacord per a una coalició amb Podem. Ha minimitzat així les crítiques de l’històric dirigent socialista Juan Carlos Rodríguez Ibarra o els dubtes expressats pel president de la Junta de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.

En una entrevista en RNE, recollides per Europa Press, Puig ha negat que hi haja “malestar” en el partit pel pacte amb Podem, que depèn del suport d’ERC per a tirar endavant, i ha afirmat que Sánchez “compta amb el suport del partit per a formular el full de ruta amb l’objectiu que hi haja govern”.

PublicitatRovira  

Davant les crítiques de García-Page, que va alertar que el pacte depenga de forces independentistes, el baró valencià ha argumentat que “no hi haurà cessions en el fonamental”, en referència a la Constitució.

Al seu juí, la Constitució és l'”única línia roja” que ha d’haver-hi en les negociacions per a formar govern, i, preguntat directament pel document de Pedralbes, que ERC demana reprendre per a recolzar el Govern, ha al·legat que pot ser eixe o un altre mecanisme. “Si s’accepten les regles del joc, la Constitució està feta des del diàleg i per al diàleg”, ha insistit.

Encara que entén que la situació és “complexa”, Puig ha posat com a exemple la comunitat que governa, on, ha recalcat, s’ha gestionat la diversitat amb un resultat positiu.

Sobre la possibilitat que el PSOE convoque un comité federal per a discutir, Ximo Puig ha explicat que els òrgans del partit “sempre han d’estar activats”, però ara “la prioritat” és que s’avance en la formació de l’Executiu.

DEMANA AL PP “NO MAREJAR”

Segons Ximo Puig, “no es tracta de cedir davant uns ni davant uns altres”, en relació al possible suport del PP i ha criticat que els ‘populars’ estiguen “marejant” amb oferir el seu suport, una vegada Sánchez arribava a l’acord amb Podem.

“El PP va dir ‘no és no’ per sempre. Em pareix increïble que ara, quan hi ha un principi d’acord, es diga que potser hi ha alguna possibilitat”, ha assegurat el dirigent valencià.

“No es tracta d’acordar un govern amb ERC, sinó que facilite el govern, com el PP o Ciutadans”, ha assenyalat, davant les crítiques al preacord, per açò ha demanat que permeten la investidura i que les institucions comencen a estar “a ple rendiment”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela