Puig reconeix a les cooperatives de crèdit com a aliades de la política financera

El Govern valencià, a través de l’IVF, es compromet a augmentar la col·laboració amb estes entitats de crèdit independents

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut en audiència a l’Associació Valenciana de Cooperatives de Crèdit, entitats a les quals ha reconegut com a “aliades” de la política financera del Consell, ja que realitzen un important paper en la lluita contra l’exclusió financera i contra la despoblació.

En concret, la Generalitat valora que, amb la seua presència en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, estiguen contribuint a atendre a segments de població de podrien caure en l’exclusió financera, a crear una banca de proximitat i a promoure un sector financer vinculat al territori que ajuda a evitar l’èxode rural.

Esta associació està formada per les tretze cooperatives de crèdit que es van mantenir independents davant els processos de fusió amb grups financers derivats de la crisi.

Esta trobada, en el qual també ha participat el director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, escenifica el suport de la Generalitat cap a estes entitats, a les quals considera com a models variables i solvents.

Més col·laboració

Durant la trobada, Puig s’ha compromés a augmentar el suport de la Generalitat amb l’associació a través de diferents accions amb l’IVF. És per açò que ha traslladat als 27 representants d’estes cooperatives algunes mesures, com la que l’IVF participe com convidat en les seues reunions per a així conéixer de prop la realitat d’estes entitats i oferir una col·laboració directa.

Així mateix, s’ha oferit a l’associació formar part del comité de riscos de la Societat de Garantia Recíproca de la Comunitat Valenciana (SGR), perquè siga part activa de la reactivació d’esta societat, i s’ha posat a la seua disposició la signatura d’un conveni perquè l’IVF i les cooperatives de crèdit puguen oferir productes financers conjunts.

CatalanSpanish