Puig reivindica el diàleg amb el nou Govern central en matèria d’inversions, finançament i avanços socials

El cap del Consell ha recordat que "l'acord de la Conferència de Presidents continua vigent i així ho anem a exigir"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat davant Les Corts el diàleg amb el nou Govern central des d’una “lleialtat reivindicativa” en matèries com a inversions, finançament i avanços socials.

“El nostre full de ruta a la Comunitat Valenciana és l’Acord del Botànic, aquí és on hem d’avançar i aquí és on anem a interlocutar amb el Govern d’Espanya”, ha afirmat Puig durant la sessió de control de la càmera valenciana, en la qual ha afegit que és possible establir “un diàleg efectiu” amb el nou Executiu central.

Respecte al finançament autonòmic, el responsable del Govern valencià ha manifestat que pel Consell “l’acord de la Conferència de Presidents continua vigent i així ho anem a exigir”, de manera que “es complisca la paraula donada per part del president anterior”.

D’altra banda, el president ha recordat que el Consell demanarà al nou Govern la retirada del recurs d’inconstitucionalitat de la Llei de Funció Social de l’Habitatge interposat per l’anterior gabinet.

A més, Puig ha apuntat que existeixen “alguns senyals” de possible sintonia entre el Govern i el Consell, com el pes donat a la cartera d’Igualtat, la preocupació per la pobresa infantil o l’orientació en política europea.

Publicitat