Puig apel·la a la responsabilitat de tots els diputats progressistes perquè hi haja un govern “decent”

Puig ha lloat la seua proposta com a "assenyada, oberta, no sectària, avançada, inclusiva, europeista, feminista i cohesionadora territorialment"

PublicitatAVL

El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que “tots els diputats progressistes” del Congrés poden “abraçar” el discurs d’investidura del president en funcions i candidat socialista, Pedro Sánchez, per la qual cosa ha demanat el seu suport perquè hi haja un govern “decent” a Espanya.

“Bloquejar el govern sense oferir una alternativa és una gran irresponsabilitat”, ha advertit a preguntes dels periodistes en els passadissos del Congrés després de la intervenció inicial de Sánchez en el debat d’investidura.

PublicitatRovira  

Puig ha lloat la seua proposta com a “assenyada, oberta, no sectària, avançada, inclusiva, europeista, feminista i cohesionadora territorialment”, un discurs “que il·lusiona perquè de veres dona resposta als grans problemes d’aquest país”. “Els diputats progressistes han d’estar convençuts que aquest és el camí”, ha asseverat, per al que ha assegurat tindre “totes les esperances” en què la investidura tirarà avant.

En aquest context, ha avisat que els grups han de decidir “si tornen a impedir que hi haja un govern o ho faciliten i s’immiscueixen realment en la governança”. “Sincerament”, ha sostingut que no entendria que no isquera una proposta com la qual ha presentat Sánchez.

“Espanya es mereix un govern i la Comunitat Valenciana es mereix un govern. No és possible que es dificulte allò que han dit els ciutadans: un govern progressista, obert i que hi haja govern ja, és una exigència. Els ciutadans no s’equivoquen”, ha defès.

Açò sí, ha reconegut que la realitat aritmètica fa que “s’haja de mirar d’una manera àmplia la governança” i siguen necessaris els pactes. Davant el possible acord amb Unides Podem, ha recalcat que l’electorat va dir “amb total claredat” el que vol en les eleccions generals del passat 28A.

Però ha puntualitzat que “si hagueren volgut un govern de majoria absoluta l’hagueren dit”. “Cal entendre el missatge, però tampoc una minoria pot intentar doblar a la majoria. El raonable és el raonable”, ha emfatitzat.