Puig ressalta la importància d'”obrir-se al món” i les oportunitats de la relació amb la Xina

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha agraït a l’Ambaixada Espanyola a la Xina el “treball conjunt” a la planificació del viatge a Àsia de la delegació valenciana formada per autoritats i empresaris que s’inicia hui, amb l’objectiu d'”intentar posicionar millor a Espanya i a la Comunitat Valenciana”.

Puig i l’ambaixador d’Espanya a Pequín, Alberto Carner, hi han coincidit a destacar la importància d'”obrir-se al món” i, en aquest sentit, Carner ha apuntat que “aquest viatge marca un exemple”.

“És fonamental que les empreses, les autoritats polítiques i la societat en general s’obrin a una realitat com la xinesa, que és la segona economia del món i creixent”, ha afirmat Carner, mentre que el cap de l’executiu valencià ha ressaltat que el propòsit de la missió “no és fer una intervenció fulgurant un dia, sinó romandre en una posició activa respecte a Xina”.

El cap del Consell ha assegurat que la Comunitat és un “una comunitat oberta, que ha tingut una relació històrica positiva amb la Xina”, i ha assenyalat la importància de defensar els interessos valencians al país asiàtic i d’aconseguir “que aquesta relació s’intensifique amb nous mercats i operacions”.

“Volem que això siga un punt en un camí que és fonamental: la realitat xinesa és una realitat que a nosaltres ens competeix absolutament”, ha conclòs Puig.

El president encapçala una delegació valenciana que visitarà Xina del 14 al 17 d’abril i el Japó del 17 al 21 del mateix mes per estrényer les relacions comercials, diplomàtiques i turístiques de la Comunitat amb tots dos països. Al viatge, al que també vas agafar el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, han acudit representants dels empresaris valencians i dels ports de València i Castelló, entre altres institucions.