Puig anuncia una reunió de la Mesa de la Ceràmica amb un possible conveni amb el sector del taulell

La trobada està prevista pel 16 de setembre amb els representants d'ASCER i reforçarà la col·laboració amb el que el president de la Generalitat ha qualificat de sector "fonamental per a l'economia valenciana i clau per a les comarques i la província Castelló"

PublicitatAVL

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Mesa de la Ceràmica es reunirà el dilluns 16 de setembre per a contribuir a la consolidació d’un sector “fonamental per a l’economia valenciana i clau per a les comarques i la província Castelló”, així com també per a fomentar el seu avanç en un món “absolutament competitiu”.

Així s’ha pronunciat Puig després de reunir-se amb el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Vicente Nomdedéu, i amb altres membres de la seua Junta Rectora a Castelló, on ha assegurat que aquesta trobada consolida “la coordinació i capacitat d’enteniment” que tant el Govern valencià com *Ascer han mostrat en els últims quatre anys.

PublicitatRovira  

“La ceràmica de Castelló és líder a Espanya i un dels principals líders europeus”, ha prosseguit el cap del Consell, qui ha afegit que, per això, s’ha de tractar a aquesta indústria “amb una major sensibilitat” davant qüestions com els nous elements vinculats a la digitalització i la singularitat dels materials.

Puig ha expressat que la voluntat de la Generalitat és “la de cooperar amb Ascer i fer-ho amb la major fortalesa possible”, i ha precisat per això que el conveni consensuat sobre el taulell que se signarà amb l’associació en els pròxims mesos contemplarà algunes de les preocupacions expressades pel sector.

Durant la reunió, el president i els representants d’ Ascer han abordat a més altres assumptes, com la creixent importància de la formació, la innovació i l’energia.

Situació macroeconòmica complexa

D’altra banda, el titular del Consell s’ha referit a la situació econòmica mundial, que ha qualificat de “complexa” per l’expansió de les polítiques proteccionistes. “Hi ha elements preocupants en l’economia mundial”, ha assenyalat Puig, qui ha advertit que les mesures que limiten la llibertat comercial ataquen a la capacitat exportadora de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, Puig ha explicat que la Generalitat participa en “la formalització d’un entorn favorable a la inversió” perquè “una economia tan oberta com la valenciana” tinga capacitat per a competir amb el marc existent.

Per això, a més, el president ha afirmat que la reactivació de les obres del Corredor Mediterrani en el tram Castelló-Vandellós és una notícia “extraordinàriament positiva”, ja que el transport de mercaderies per ferrocarril permet crear les condicions perquè la indústria castellonenca millore la seua competitivitat i logística, que, com ha indicat, són “claus per al preu final del producte”.