21.7 C
Valencia

Puig demana perdó als sanitaris per la falta de material

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, compareix en Les corts a petició pròpia per la crisi del coronavirus.

- Publicitat -AVL

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat perdó als professionals sanitaris per “no haver arribat a temps” i per no comptar amb el material de protecció “que mereixien” contra el coronavirus. “Un tsunami que ens ha sobrepassat a tots”, ha asseverat reiterant les seues disculpes “ara i les vegades que faça falta”.

Puig compareix en la diputació permanent de Les Corts, “en el temple de la paraula enaltint el silenci per les víctimes d’una pandèmia cruel”, una sessió que ha arrancat amb un minut de silenci “davant les famílies que ploren i davant l’admiració dels herois anònims que ens han donat una lliçó de professionalitat, generositat i servei públic”. “Esta lliçó ha de marcar-nos el camí de la recuperació”, ha reivindicat.

En l’inici del seu discurs de balanç, ha lamentat les mil vides perdudes a la Comunitat Valenciana, “el pitjor que pot imaginar un president, un govern i, en definitiva, un país”. La majoria, ha lloat, “gent gran que s’ha deixat la pell en el treball, construint l’Estat del Benestar, la democràcia i la societat avançada que hui tenim”. I “moltes, per desgràcia, sense poder agafar la mà dels qui més estimaven”.

“Ningú ha conegut gens paregut; és la catàstrofe més gran de salut pública per a les generacions de hui”, ha recalcat, però ha cridat a “no tindre por a la por” citant un parlament de Roosevelt durant la Gran Depressió. Ha advertit d’este mal i ha convidat a assumir l’esperit dels qui lluiten “enmig del túnel” per al procés de reconstrucció social i econòmica.

Una “amarga primavera” en la qual Puig ha valorat l’esforç de les persones confinades, els 350.000 treballadors en ERTO, els 100.000 autònoms que van demanar les ajudes del Consell en un dia i les desenes de milers d’empreses que “viuen en incertesa, preguntant-se des de fa mes i mig ‘i després què”.

I encara que ha lamentat que “no és la societat somiada per tants valencians”, s’ha mostrat convençut que “la nostra societat resistirà, ressorgirà i seguirà progressant”. “Un nou renaixement és possible i depén de nosaltres. L’única cosa que hem de témer és la por mateixa”, ha emfatitzat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià