Puig s’enfrontarà a la primera sessió de control de la legislatura el dijous

El PSPV descartar preguntar i Compromís demana resposta a la "proliferació descontrolada" de cases d'apostes.

CABALLER/CORTS VALENCIANES - Arxiu
PublicitatAVL

El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, respondrà dijous que ve, 26 de setembre, a Les Corts diverses preguntes relacionades amb les conseqüències de les eleccions generals per a la Comunitat, la “proliferació descontrolada” de les cases d’apostes, el pla d’ajust del Consell i la situació financera de l’administració autonòmica.

En la primera sessió de control de la X legislatura, Puig donarà compte d’estes qüestions plantejades per Unides Podem-Esquerra Unida, Compromís, PP i Cs, respectivament, segons han anunciat els grups.

PublicitatRovira  

Mentrestant, els socialistes finalment han acordat no plantejar cap qüestió perquè Puig ha demanat al grup que no ho facen, en considerar que les sessions de control corresponen a l’oposició i “no han de ser una qüestió laudatòria del govern”, segons fonts del partit.

Respecte a la resta, la portaveu d’Unides PodemNaiara Davó, preguntarà per les conseqüències que tindrà per a la Comunitat la nova cita electoral a Espanya de diumenge 10 de novembre, després de la investidura fallida del president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez.

També del Botànic, el síndic de Compromís, Fran Ferri, demanarà conéixer quines mesures té previst impulsar el Govern valencià davant la “proliferació descontrolada” de cases d’apostes i l'”alarmant augment” de la ludopatia, “especialment entre els més joves”.

Per part de l’oposició, la presidenta del PPCV i síndica del grup ‘popular’, Isabel Bonig, plantejarà al cap del Consell com valora la situació econòmica i financera de la Generalitat Valenciana.

I de la bancada ‘taronja’, el líder de Cs a la Comunitat i portaveu del grup, Toni Cantó, vol saber “en quines conselleries i de quina forma repercutirà en el Consell les retallades pressupostàries de més de 450 milions d’euros anunciades pel Ministeri d’Hisenda”.

El curs parlamentari arranca després de les dues setmanes de compareixences de consellers per a explicar els seus objectius fins al 2023.