Puig: “Hem passat de la corrupció a la solidaritat i de la crispació a la convivència”

El líder dels socialistes valencians realitza en Les Corts el seu discurs per a aconseguir la investidura.

Les Corts Valencianes han viscut hui el debat d’investidura de Ximo Puig. L’encara president en funcions ha sigut el primer a realitzar el seu discurs en l’hemicicle.

“Amb Beatriz, assassinada fa dos dies a Alboraia ja són mil dones les que han sigut víctimes del terrorisme masclista des de 2003 a Espanya. Aquest és el principal problema de la nostra societat i hem de solucionar aquest drama des de la política”. Així ha iniciat Puig la seua intervenció, posant l’accent que si la seua investidura prospera, el primer que es farà serà convocar “el pacte contra la violència de gènere”.

Rovira  

D’altra banda, ha destacat la voluntat del poble valencià, “que el passat 28 d’abril va recolzar el canvi que va arribar en 2015 a la Comunitat Valenciana”. “Durant aquests anys hem reclamat el que era just per al nostre territori i amb els escassos recursos disponibles hem ajudat a millorar la vida de la gent”, ha assenyalat.

Citant a Winston Churchill, el líder dels socialistes valencians ha recalcat que “la política és un treball on mai es té èxit” perquè “sempre queden coses per fer”. Per això, ha demanat la confiança per a continuar millorant la comunitat. “Hem passat de la corrupció a la solidaritat i de la crispació a la convivència”, ha indicat.

“Parlar de la Comunitat Valenciana fa uns anys era sinònim de desprestigi i això ens avergonyia com a poble. No era senzill revertir això, però ho hem aconseguit i hem canviat la hipoteca reputació”, ha continuat destacant Puig, qui també ha explicat que queden molts reptes per a aquesta legislatura, com “reduir l’atur al 10%, millorar la qualitat del treball, lluitar contra el canvi climàtic, aconseguir un Estat del Benestar solidari i sostenible i aconseguir que la violència de gènere desaparega”.

Així mateix, el president ha explicat que “es continuarà lluitant per a canviar la discriminació respecte al finançament que pateix la Comunitat Valenciana”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela