Puig: “Volem portar la veu de l’agricultura valenciana, espanyola i mediterrània al cor d’Europa”

  • Destaca l’acord assolit per a l’I Pla de Suport i Foment del Cooperativisme amb “contribucions molt valuoses de les cooperatives agràries valencianes”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per un Pacte Nacional de l’Aigua que “garantisca la igualtat en oportunitats i la solidaritat entre territoris”. “Volem solucions eficaces, no confrontació entre administracions”, ha afirmat.

Així s’ha manifestat el cap del Consell en la clausura de l’Assemblea General d’Anecoop, a la qual ha assistit també la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

Rovira  

El president ha assenyalat que, al debat de la futura Política Agrària Comunitària, la Generalitat participarà amb la premissa que “una millor Europa no s’aconsegueix afeblint la seua agricultura”. “Haurem de parlar de les conseqüències del canvi climàtic, de l’agricultura com a pulmó verd i, sobretot, de la sequera com a creixent amenaça”, ha assenyalat.

Puig ha afirmat que “volem portar la veu de l’agricultura valenciana, espanyola i mediterrània al cor d’Europa” i ha subratllat que “no es pot construir una millor Europa amb el pressupost de l’1,2% del PIB de la Unió”. “Per això -ha afegit- apostem per ampliar el pressupost comunitari i millorar la distribució dels fons”.

D’altra banda, el cap del Consell ha destacat que, des de la Generalitat, s’ha aconseguit en 2017 un acord per a l’I Pla de Suport i Foment del Cooperativisme Valencià i ha afegit que s’han rebut “contribucions molt valuoses de les cooperatives agràries valencianes en el procés d’elaboració del projecte de Llei d’Estructures Agràries”.

Una llei que, segons Puig, “pretén donar solucions a problemes estructurals del nostre camp” com l’abandó i fragmentació de la propietat, promoure una cultura de gestió comuna o impulsar la mobilitat del mercat de terres.

Finalment, el president ha anunciat altres accions com la creació d’una xarxa d’oficines gestores de terres amb l’objectiu de mobilitzar les parcel·les en favor dels agricultors professionals o l’elaboració d’un inventari de terrenys abandonats per poder oferir la seua cessió a agricultors que els treballen.

PublicitatJuega Limpio Orihuela