viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Villarreal aconsegueix un punt a Vallecas (2-2)

El Villarreal suma un punt a domicili gràcies als gols de Chukwueze i Sansone.

El Villarreal va aconseguir un punt a domicili davant el Rayo Vallecano (2-2) en un xoc amb alternatives en què els grocs van poder aconseguir la victòria. Els gols de Samu Chukwueze i Nico Sansone van permetre sumar al Submarí lluny de l’Estadi de la Ceràmica.

El tècnic groc Javi Calleja va apostar per un plantejament valent. Un dibuix en 4-4-2 en què prenia protagonisme la velocitat i la incisió de futbolistes com Samu Chukwueze o Toko Ekambi. Aquest últim va portar gran part del pes ofensiu del Villarreal a la primera meitat. Tot i partir com a davanter, l’atacant franco-camerunès va trobar a la banda esquerra un filó des del qual sorprendre l’ordenada defensa rayista. En la primera mitja hora d’encontre va disposar de fins a tres ocasions.

Aprofitant l’encert en el desbordament de Toko Ekambi, el Villarreal va començar a bolcar el joc cap a aquest perfil esquerre per, després, acabar sorprenent per l’altre costat. Al minut 32, un sublim desplaçament en llarg de Funes Mori va connectar amb Samu Chukwueze, que, després d’un control orientat a l’àrea i dues retallades magistrals, va posar la pilota al fons de la xarxa amb un potent xut ras. L’extrem nigerià obria el marcador a favor de Villarreal.

El gol del Submarí no va alterar el pla de l’esquadra groga. Cinc minuts després, Gerard Moreno, que ha havia comptat amb una excel·lent ocasió un minut abans del gol ‘groguet’, va tornar a temptar, sense sort, a Dimitrievski.

Quan tot apuntava que la primera meitat arribava a la seua fi, el Rayo Vallecano va empatar la contesa. Amb el temps pràcticament complert, De Tomás va trobar un forat en la defensa groga i va empènyer a la xarxa una centrada lateral de Trejo.

A la segona meitat, els jugadors grocs van batallar per sobreposar-se al gol psicològic que van signar els locals a la vora del descans. Després d’uns primers minuts de domini altern, al 65 ‘, Raúl de Tomás va connectar un potentíssim xut des de més de 30 metres que va aturar Sergio Asenjo. No obstant això, el rebuig li va caure al jugador rival Álvaro García, que, amb un xut a boca de canó, va batre la porteria defensada pel porter palentí.

La reacció del Villarreal no es va fer esperar. El Submarí va contestar el tant amb un poderós xut de Pedraza, que després de rebre una gran assistència de Trigueros a l’espai, va enviar la pilota molt a prop del primer pal.

La fortuna va tornar a donar-li l’esquena al Villarreal. Al minut 76, el col·legiat va anul·lar per fora de joc un ajustat remat de Funes Mori a pilota aturada. Lluny d’abaixar els braços, el Submarí ho va seguir intentant. A deu minuts per al final, Sansone va empatar el partit amb un veritable golàs. Partint des del costat esquerre, el davanter italià es va desfer del seu parell, es va perfilar cap al centre i, creuant amb la cama dreta, la va posar al fons de la xarxa.

Al 83′, González González va tornar a anul·lar un gol al Submarí. Una gran acció col·lectiva entre Trigueros i Sansone, que va acabar convertint Toko Ekambi, no va acabar pujant al marcador per fora de joc del davanter italià.

En els últims minuts, el Rayo Vallecano va fer valer la seua condició de local i va obligar a replegar-se a un Villarreal que va trobar resguard a la figura de Sergio Asenjo. Al 89’, el porter internacional espanyol va repel·lir un xut a boca de canó de Ba. A més, en el temps afegit, el Submarí es va quedar amb un home menys, després de l’expulsió d’Álvaro González per doble groga.

Fitxa tècnica:

Rayo Vallecano: Dimitrievski; Advíncula, Ba, Jordi Amat, Álex Moreno; Comesaña, Embarba (Bebé, m. 83), Trejo (Álvaro García, m. 63), Imbula (Elustondo, m. 73), Pozo; i De Tomás.

Villarreal CF: Asenjo; Miguelón, Álvaro, Funes Mori, Jaume Costa (Sansone, m. 72); Chukwueze, Trigueros, Cáseres, Fornals (Cazorla, m. 80); Toko Ekambi i Gerard (Pedraza, m. 58).

Gols: 0-1. Min. 32: Chukwueze. 1-1. Min 45. De Tomás. 2-1. Min 65: Álvaro García. 2-2. Min. 80: Sansone.

Àrbitre: González González (Comitè castellanolleonès). Va expulsar el futbolista del Villarreal Álvaro González per doble groga (92′). Va amonestar al local Amat i al visitant Trigueros.

Incidències: Partit corresponent a la dotzena jornada de LaLiga Santander entre el Rayo Vallecano i el Villarreal CF disputat a l’Estadi de Vallecas davant 11.840 espectadors.