El Punt Violeta repeteix en les Festes Majors d’Aldaia

Aquest espai oferirà un lloc segur, d'atenció, informació i assessorament davant qualsevol situació d'assetjament, abús o agressió sexual

L’Ajuntament d’Aldaia posa en marxa per segon any consecutiu el Punt Violeta per a conscienciar i previndre els possibles casos d’assetjament durant les festes majors. L’espai s’instal·larà el dia 20 de juliol en el Cinturó Verd amb la celebració del Festival Summer. Romandrà operatiu durant els dies 26, 27 de juliol i 1 d’agost coincidint amb la celebració d’actes festius nocturns.

Enguany a part de comptar amb l’ajuda d’especialistes en atenció a víctimes d’agressions sexuals de l’Associació Caves, el Punt comptarà amb l’assistència de 30 joves del col·lectiu de joventut del municipi que han estat formats per a detectar situacions de risc.

Aquest espai oferirà un lloc segur, d’atenció, informació i assessorament davant qualsevol situació d’assetjament, abús o agressió sexual.

Durant els dies previs a la instal·lació del Punt, tècnics i voluntaris han pintat els principals carrers de la localitat amb els eslògans del decàleg que difondran durant aquests dies. “No sigues còmplice del masclisme”, “No mires per a un altre costat” o “Festes sense violència” són algunes de les frases que llueixen ja en les voreres d’Aldaia per a conscienciar sobre el rebuig cap a actituds masclistes i el compromís a intervindre davant aquestes conductes.

A més del treball de sensibilització de professionals i de l’alumnat actiu, durant els dies que el Punt aquest en actiu, hi haurà un Photocall en el qual totes aquelles persones que vulguen mostrar el seu suport podran fer-se una foto i pujar-les a les xarxes socials amb els hastags #TinguemLaFestaEnPau i #StopMasclisme. Amb aquesta iniciativa, emmarcada en les diverses activitats dins del pacte d’estat contra la violència de gènere, el consistori pretén garantir unes festes segures per a les dones i lliures d’agressions sexistes.

ValenciàEspañol