Punts Violeta en les Festes Majors de Catarroja

Enguany s'instal·laran aquests espais de sensibilització per primera vegada en el municipi

Catarroja

Catarroja es prepara per a viure les seues Festes Majors. Enguany, per primera vegada, s’instal·laran Punts Violeta en la localitat durant les celebracions més destacades amb l’objectiu de promoure i assegurar unes festes igualitàries i sense violència masclista.

Mabel Rojas, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Catarroja, ha destacat que aquests punts violeta “són la continuació de les polítiques d’igualtat que s’estan duent a terme en el municipi” amb l’objectiu “d’empoderar a la dona”. A més, la regidora ha explicat que s’han preparat uns adhesius que posen “Espai compromès contra la violència de gènere”, els quals seran col·locats en tots aquells establiments que s’adherisquen a la campanya.

Ubicació dels Punts Violeta

Els Punts Violeta es col·locaran al voltant dels principals actes de les Festes Majors. Així, estos espais d’atenció, informació i sensibilització estaran presents al Sopar Popular pel Dia Europeu del Veïnat (divendres 14), al Berenar dels Majors (dimecres 19) i al Sing-Along (divendres 21). També es podrà trobar el Punt Violeta al musical La fuerza del destino (dimecres 26) i als concerts en homenatge a El Último de la Fila i Héroes del Silencio (divendres 28).

Aquests espais, tal com ha explicat Rojas, “comptaran amb la presència d’una psicòloga i de tres voluntaris de la Creu Roja”.

Policia Violeta

La Policia Local de Catarroja també estarà implicada en esta campanya contra la violència masclista. Una una patrulla d’agents, la Policia Violeta, estarà present en els actes de les Festes Majors i farà visible el seu compromís.

Material de sensibilització

Dins de la campanya de sensibilització, l’Ajuntament de Catarroja ha creat uns gots amb el lema “Amb o sense alcohol, quan una dona diu NO, sempre és NO” que es repartiran en les barres de les festes. A més, en diversos actes es lliuraran als assistents ventalls i clauers amb missatges contra la violència de gènere.

 

Publicitat