Marzà: “El curs finalitzarà en les dades previstes, però sense aprovat general”

Vicent Marzà valora la reunió sectorial celebrada amb el Ministeri d'Educació i explica com es va a procedir d'ací a la finalització del curs.

curs

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, valora la reunió sectorial celebrada amb el Ministeri d’Educació i explica com es va a procedir d’ací a la finalització del curs donat la gran excepcionalitat del moment que es viu a la comunitat, i a la resta del món.

Quan ha terminat la reunió, ha sigut ell mateix qui ha volgut explicar en el seu compte de Twitter quines seran les mesures que es duran a terme. “Estem satisfets amb la reunió perquè totes les mesures que havíem plantejat al Ministeri s’han tingut en compte i, per tant, es va a actuar tal com volíem traslladar a la comunitat educativa”, ha expressat en un vídeo.

PublicitatAVL

El curs continuarà amb el calendari previst

Segons han determinat en la reunió sectorial amb el Ministeri, “el curs continua amb el calendari previst, és a dir, s’acabarà en les dades previstes”, ha avançat el conseller. Per tant, no hi haurà una prolongació fins al juliol tal com es va qüestionar els dies passats.

Això sí, ha afirmat que el currículum escolar s’haurà d’adaptar a les circumstàncies extraordinàries que es viuen en este moment. Per tant, “no es donarà el mateix que es donaria si les classes foren presencials. Fins que termini el curs, seguirem recuperant, repassant, i reforçant el que hem fet els semestres anteriors en les quals les classes si hi eren presencials”.

També ha volgut ressenyar que a les assignatures essencials on el currículum ho demane, si es podrà avançar temari.

Una nova normativa estatal per a avaluar el curs

Donat les circumstàncies excepcionals d’este curs, no s’avaluarà igual que els altres anys. Vicent Marzà ha volgut avançar que es crearà una normativa estatal que canviarà el procediment habitual per dos motius: per una banda, que cap xiquet es quede enrere este curs, i dos, es puguen adaptar les circumstàncies a cada casa i cap alumne se senta discriminat segons la seua situació de cara a afrontar el curs lectiu.

Si vols, pots escoltar el vídeo sencer en el seu compte de Twitter:

No confondre en un aprovat general

No hi ha un aprovat general, hi haurà una avaluació del tercer trimestre tenint en compte els progressos de l’alumnat d’acord amb les seues circumstàncies. “Això servirà per a adaptar-nos el curs que ve i començar des d’on estan, no des d’on haurien d’haver estat”, ha conclòs el conseller.

Esta publicació està disponible en : Valencià