miércoles, 22 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Que es pot fer en la Fase 1 de la desescalada

L'ordre que flexibilitza les activitats permeses en la fase 1 de la desescalada de les mesures de confinament pel coronavirus permet una major mobilitat als ciutadans i determina la reobertura de nombroses instal·lacions i serveis encara que amb restriccions.

L’ordre que flexibilitza les activitats permeses en la fase 1 de la desescalada de les mesures de confinament pel coronavirus permet una major mobilitat als ciutadans i determina la reobertura de nombroses instal·lacions i serveis encara que amb restriccions.

Les principals mesures de l’ordre, publicada este dissabte en el BOE i recollides a més en una guia publicada per l’Executiu, són les següents:

Població afectada

– Les mesures afecten la població dels territoris que passen a la fase 1, amb l’excepció de les persones que presenten símptomes, estiguen en aïllament domiciliari o quarantena per un diagnòstic per COVID-19 o ser contacte estret.

– Les persones vulnerables podran fer ús de les noves condicions sempre que la seua condició clínica estiga controlada i baix rigoroses mesures de protecció.

Mesures laborals

– Sempre que siga possible, es fomentarà la continuïtat del teletreball. Per als quals vagen als seus centres, s’hauran d’adoptar les mesures necessàries per a complir les mesures d’higiene i/o prevenció per als treballadors.

– Garantir disponibilitat de gels hidroalcohólicos, substituir la petjada en el fitxatge per un altre sistema o desinfectar el dispositiu i quan no puga garantir-se la distància de seguretat interpersonal assegurar equips de protecció adequats al nivell de risc.

-Si hi ha símptomes, col·locar al treballador màscara i contactar amb el telèfon habilitat o centre de salut, havent d’abandonar el seu lloc de treball fins que la seua situació mèdica siga valorada per un professional sanitari.

– Ajustos horaris en entrades i eixides per a evitar concentracions.

Mesures socials

– Circulació de grups màxim 10 persones en la mateixa província, respectant la distància de dos metres i higiene de mans.

– Vetles amb un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure o 10 persones en espais tancats

– Assistència a llocs de culte sempre que no se supere un terç del seu aforament

Comerç i prestació de serveis

– Obertura de locals amb una superfície igual o inferior a 400 metres quadrats, amb un 30% de l’aforament total, garantint distància mínima de dos metres entre clients.

– Horari d’atenció amb servei prioritari per a majors de 65 anys.

– Concessionaris d’automoció, estacions d’ITV i els centres de jardineria i vivers de plantes podran reobrir al públic, preferentment mitjançant la utilització de la cita prèvia.

– Es podran obrir mercats a l’aire lliure, amb una limitació al 25% dels llocs habituals i afluència inferior a un terç de l’aforament habitual.

Hostaleria i restauració

– Terrasses a l’aire lliure amb el 50% de les taules, amb una ocupació màxima serà de 10 persones per taula.

– Neteja i desinfecció entre un client i un altre, mantells d’un ús i dispensadors de gels.

– Es fomentarà el pagament amb targeta i s’evitarà l’ús de cartes de menú

Serveis socials

– Obertura de tots els centres recollits en el Catàleg de Referència de Serveis Socials, per a atendre de manera presencial a aquells ciutadans que el necessiten, especialment serveis de teràpia, rehabilitació, atenció primerenca i atenció diürna per a persones amb discapacitat i/o en situació de dependència.

Educació, cultura i esport

– Obertura de col·legis i universitats per a la seua desinfecció, condicionament i funcions administratives .

– Els llocs d’atenció al públic disposaran de mesures de separació entre els treballadors dels centres educatius i els usuaris.

– Obertura dels laboratoris universitaris i entitats vinculades a activitats d’investigació científica i tècnica, desenvolupament i innovació en tots els camps de l’economia i de la societat.

– Congressos i esdeveniments amb un màxim de 30 assistents i mantenint la distància física de dos metres.

– Es podran reobrir les biblioteques públiques i privades per a préstec i devolució, així com lectura en sala amb aforament del 30%, però no l’ús d’ordinadors.

– Obertura de locals per a actes i espectacles culturals, que no podran reunir en llocs tancats més de 30 persones i, a l’aire lliure més de 200 persones

– Reobertura dels Centres d’Alt Rendiment i d’esportius per a la pràctica individual i l’entrenament mitjà en lligues professionals.

– Es podran tornar a realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa en grups de fins a 10 persones

Hotels i establiments turístics

– Servei de restauració només per als clients, no estarà permesa la utilització de piscines o gimnasos.

– Ús d’ascensors o muntacàrregues al mínim imprescindible i l’ocupació màxima d’una persona.

– En la recepció separació de dos metres entre treballadors i clients.

Mesures d’higiene dels establiments

– Neteja i desinfecció de les instal·lacions almenys dos vegades al dia i dels llocs de treball després de canvi de torn.

– La distància entre venedor i client serà d’almenys un metre quan es compte amb elements de protecció o barrera, o de dos metres sense estos elements.

– En el cas de serveis que no permeten el manteniment de la distància, com a perruqueries, centres d’estètica o fisioteràpia, s’haurà d’utilitzar l’equip de protecció adequat al nivell de risc.

– Emprovadors ocupats per una persona i desinfecció després del seu ús

Últimas noticias

Contenido relacionado