9:24 pm - Tuesday, 26 May 2020

Que es pot fer en la Fase 1 de la desescalada

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

L'ordre que flexibilitza les activitats permeses en la fase 1 de la desescalada de les mesures de confinament pel coronavirus permet una major mobilitat als ciutadans i determina la reobertura de nombroses instal·lacions i serveis encara que amb restriccions.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

L’ordre que flexibilitza les activitats permeses en la fase 1 de la desescalada de les mesures de confinament pel coronavirus permet una major mobilitat als ciutadans i determina la reobertura de nombroses instal·lacions i serveis encara que amb restriccions.

Les principals mesures de l’ordre, publicada este dissabte en el BOE i recollides a més en una guia publicada per l’Executiu, són les següents:

Població afectada

– Les mesures afecten la població dels territoris que passen a la fase 1, amb l’excepció de les persones que presenten símptomes, estiguen en aïllament domiciliari o quarantena per un diagnòstic per COVID-19 o ser contacte estret.

– Les persones vulnerables podran fer ús de les noves condicions sempre que la seua condició clínica estiga controlada i baix rigoroses mesures de protecció.

Mesures laborals

– Sempre que siga possible, es fomentarà la continuïtat del teletreball. Per als quals vagen als seus centres, s’hauran d’adoptar les mesures necessàries per a complir les mesures d’higiene i/o prevenció per als treballadors.

– Garantir disponibilitat de gels hidroalcohólicos, substituir la petjada en el fitxatge per un altre sistema o desinfectar el dispositiu i quan no puga garantir-se la distància de seguretat interpersonal assegurar equips de protecció adequats al nivell de risc.

-Si hi ha símptomes, col·locar al treballador màscara i contactar amb el telèfon habilitat o centre de salut, havent d’abandonar el seu lloc de treball fins que la seua situació mèdica siga valorada per un professional sanitari.

– Ajustos horaris en entrades i eixides per a evitar concentracions.

Mesures socials

– Circulació de grups màxim 10 persones en la mateixa província, respectant la distància de dos metres i higiene de mans.

– Vetles amb un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure o 10 persones en espais tancats

– Assistència a llocs de culte sempre que no se supere un terç del seu aforament

Comerç i prestació de serveis

– Obertura de locals amb una superfície igual o inferior a 400 metres quadrats, amb un 30% de l’aforament total, garantint distància mínima de dos metres entre clients.

– Horari d’atenció amb servei prioritari per a majors de 65 anys.

– Concessionaris d’automoció, estacions d’ITV i els centres de jardineria i vivers de plantes podran reobrir al públic, preferentment mitjançant la utilització de la cita prèvia.

– Es podran obrir mercats a l’aire lliure, amb una limitació al 25% dels llocs habituals i afluència inferior a un terç de l’aforament habitual.

Hostaleria i restauració

– Terrasses a l’aire lliure amb el 50% de les taules, amb una ocupació màxima serà de 10 persones per taula.

– Neteja i desinfecció entre un client i un altre, mantells d’un ús i dispensadors de gels.

– Es fomentarà el pagament amb targeta i s’evitarà l’ús de cartes de menú

Serveis socials

– Obertura de tots els centres recollits en el Catàleg de Referència de Serveis Socials, per a atendre de manera presencial a aquells ciutadans que el necessiten, especialment serveis de teràpia, rehabilitació, atenció primerenca i atenció diürna per a persones amb discapacitat i/o en situació de dependència.

Educació, cultura i esport

– Obertura de col·legis i universitats per a la seua desinfecció, condicionament i funcions administratives .

– Els llocs d’atenció al públic disposaran de mesures de separació entre els treballadors dels centres educatius i els usuaris.

– Obertura dels laboratoris universitaris i entitats vinculades a activitats d’investigació científica i tècnica, desenvolupament i innovació en tots els camps de l’economia i de la societat.

– Congressos i esdeveniments amb un màxim de 30 assistents i mantenint la distància física de dos metres.

– Es podran reobrir les biblioteques públiques i privades per a préstec i devolució, així com lectura en sala amb aforament del 30%, però no l’ús d’ordinadors.

– Obertura de locals per a actes i espectacles culturals, que no podran reunir en llocs tancats més de 30 persones i, a l’aire lliure més de 200 persones

– Reobertura dels Centres d’Alt Rendiment i d’esportius per a la pràctica individual i l’entrenament mitjà en lligues professionals.

– Es podran tornar a realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa en grups de fins a 10 persones

Hotels i establiments turístics

– Servei de restauració només per als clients, no estarà permesa la utilització de piscines o gimnasos.

– Ús d’ascensors o muntacàrregues al mínim imprescindible i l’ocupació màxima d’una persona.

– En la recepció separació de dos metres entre treballadors i clients.

Mesures d’higiene dels establiments

– Neteja i desinfecció de les instal·lacions almenys dos vegades al dia i dels llocs de treball després de canvi de torn.

– La distància entre venedor i client serà d’almenys un metre quan es compte amb elements de protecció o barrera, o de dos metres sense estos elements.

– En el cas de serveis que no permeten el manteniment de la distància, com a perruqueries, centres d’estètica o fisioteràpia, s’haurà d’utilitzar l’equip de protecció adequat al nivell de risc.

– Emprovadors ocupats per una persona i desinfecció després del seu ús

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

El Govern inclou el port d’Alacant entre els ports d’entrada a Espanya

El Govern inclou els ports de Santander i Alacant entre els ports d'entrada a Espanya.

Esta publicació està disponible en : Valencià