20.2 C
Valencia

Que es pot fer i que no a les Falles de València?

La prohibició del botelló, l’aposta pels gots reutilitzables, les dates per a instal·lar envelats i per prioritzar les revetles i el primer Pla Estructurat de Neteja i Gestió de Residus en Falles, entre les novetats principals.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de València ha publicat el Bàndol de Falles 2020, que és el conjunt de disposicions i normes que regeixen el funcionament de la ciutat durant les festes falleres i que, segons el propi bàndol, fa referència a “els aspectes de la nostra ciutat que previsiblement es veuran alterats per causa d’estes”.

El bàndol incorpora els aspectes rellevants de la festa fallera que han sigut consensuats en el marc de la Mesa de diàleg i que es refereixen a tota mena d’àmbits:

– Circulació de vehicles i restriccions de circulació

Entre les principals novetats d’enguany es troba la restricció que s’ha posat a les bicicletes, patinets, carrets de bebé i maletes tipus trolley, ja que no es podrà accedir amb estos elements entorn de la plaça de l’Ajuntament durant les mascletaes o espectacles pirotècnics.

– Zones d’aparcament permeses, prohibides i limitades

– Ocupació de vies i mesures de seguretat i evacuació

– Vies d’evacuació en les mascletaes

Venda i consum d’alcohol

Fuset ha recordat que el ban inclou l’acord unànime de la mesa de Diàleg per prohibir el botelló de forma explícita, acotant únicament a les zones delimitades dins de les demarcacions falleres on sí que estarà autoritzada la venda i consum de begudes alcohòliques. A més, s’apostarà per la sostenibilitat amb els gots reutilitzables, de paper o de bioplàstic compostable, amb la intenció de reduir el consum de plàstic d’un sol ús. Les comissions falleres apostaran també pel reciclatge, una mesura que comptarà amb suport municipal per tal d’afavorir la recollida selectiva de residus.

Horaris de realització d’activitats

En la mateixa línia, ha ressaltat l’acord perquè la majoria dels envelats isquen als carrers el dia 12 de març si bé s’afavorirà una eixida escalonada per tal de garantir que totes les comissions falleres puguen disposar d’ells des del primer dia d’activitats autoritzades. Igualment destaca que, tot i mantindre el nombre de dies d’activitats permeses, el col·lectiu faller ha optat per prioritzar les revetles en cap de setmana per guanyar en conciliació i garantir una major participació de públic, incloent-hi als fallers i falleres. 

– Llançament de petards i focs artificials

– Instal·lació de carpes

Activitats en la via pública i revetles

El ban, que incorpora la capacitat d’introduir mesures específiques per salvaguardar el patrimoni de la ciutat en zones com ara la Llotja, també inclou l’increment d’urinaris, amb nova senyalística inclosa sobre els que han de col·locar tant l’Ajuntament com les comissions falleres. 

De fet, estes Falles seran les primeres amb un Pla Estructurat de Neteja i Gestió de Residus que permetrà no sols incorporar més lavabos i urinaris químics, sinó també augmentar la neteja en zones on es detecte la pràctica de botelló. Tot, “per a facilitar al màxim el comportament cívic de totes les persones que disfruten de les Falles”. El pla també compta amb un reforç dels contenidors a disposició de les comissions falleres i tot un seguit d’iniciatives per fomentar l’arreplegada i el reciclatge de residus, amb campanyes com la Gran Reciclà o Ara Pots Pujar el Reciclatge. També hi haurà horaris límit per a la neteja de revetles, sopars i altres esdeveniments i els llocs de venda ambulants hauran d’estar equipats amb papereres de recollida selectiva de residus.

El ban també inclou l’exigència a orquestres i discomòbils de disposar de limitadors de decibels que permetran un control acústic major, redundant així en una reducció de les molèsties que hi ha darrere de la major part de les queixes veïnals i permetent a les comissions falleres tindre garanties del compliment de les ordenances pel que fa als límits de decibels i el descans veïnal. “Hem propiciat tot un seguit d’acords que milloraran la imprescindible convivència entre el món faller i la resta del veïnat de la ciutat i la gent que ens visita. Amb este ban es reconeixen les Falles com una festa per a totes i tots “, ha destacat Fuset.

Regulació de l’ORA

El servei d’ORA a València serà gratis durant les Falles 2020, per la qual cosa els conductors no hauran de pagar OPR aparcar en la zona blava. El Servei d’Estacionament Regulat amb Limitació Horària quedarà suspés des de les 09.00 h del dia 11 fins a les 09.00 h del dia 20 de març en tot el terme municipal, segons recull el Bàndol de Falles 2020 publicat per l’alcalde.

El dimarts 20 s’obriran les màquines expenedores de tiquets de l’ORA a València, que durant els dies de Falles 2020 romandran tapats amb estructures metàl·liques.

– Il·luminació de carrers

– Instal·lació i muntatge de llocs de bunyols i mercats ambulants

Altres mesures que afecten el dia a dia de la ciutat durant les festes

Entre les novetats d’enguany també hi ha el compromís de les comissions falleres per informar amb anterioritat a Protecció Ciutadana d’aquelles activitats per a les quals esperen una afluència major a mil persones, facilitant així una millor planificació a servicis com Policia i Bombers per garantir la seguretat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià