viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Qué fer en cas de terratrèmol?

Les zones que més terratrèmols han registrat des de 1373

El terratrèmol de magnitud 6,3 que ha sacsejat en la matinada d’aquest dilluns la ciutat de Melilla i diversos punts d’Andalusia no és un fet aïllat. Des de 1373, més de 100.000 terratrèmols s’han registrat en la zona de la Península Ibèrica i voltants. Aquest mapa arreplega cadascun dels terratrèmols registrats per l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) en la seua base de dades històrica. Pots usar la lupa per a veure els terratrèmols que han tingut lloc prop d’un municipi concret.
Aquests són les zones d’Espanya que més terratrèmols han registrat des de 1373

Com s’observa, la major activitat sísmica se centra en la parteix sud de la Península, especialment en el sud-est. Concretament, Màlaga, Almeria, Granada, Murcia i Alacant, segons ha assenyalat a Europa Press el portaveu de la Xarxa Sísmica Nacional, José Manuel Martínez Solars. A aquestes zones li segueixen Pirineus i Galícia. L’interior de la Península és la zona amb menys terratrèmols, d’acord als registros històrics.

L’últim terratrèmol greu que es va sentir a la província va ser a Catí el 18 de setembre de 2000 i a l’octubre de 2003 els microterratrèmols ocasionats per la planta de gas de Castor.   01qhacer_cat02qhacer_cat03qhacer_cat

Últimas noticias

Contenido relacionado