Què va passar amb l’operari que va ficar la bola en el bombo de la Loteria de Nadal?

La polèmica es va disparar quan un dels operaris de Loteries i Apostes de l'Estat va ficar manualment una bola en el bombo.

Molts recordem l’incident del sorteig de la Loteria Nacional de 2019, quan semblava que tot succeïa en el Teatre Real igual que cada any, el públic es va adonar de com un operari ficava el que semblava una bola extra en un dels bombos.

L’anècdota va suscitar una gran polèmica en les xarxes socials, acusant d’una possible manipulació del sorteig de la Grossa, fins i tot, demanant que es repetira el sorteig de Nadal per possible “tongo”.

L’encarregat de Loteries i Apostes de l’Estat va introduir alguna cosa en un dels bombos abans de tancar-lo que no va passar desapercebut pels milions de persones que van veure les imatges. Després d’entrar totes les boles, el senyor introdueix la seua mà en el bombo, lleugerament, i deixa caure alguna cosa.

Des de Loteries i Apostes de l’Estat van aclarir que “una de les circumstàncies previstes en el procés d’introducció de les boles en els bombos és que alguna puga rebotar cap a l’exterior”. És a dir, que una de les boles degué caure fora i l’operari la va ficar manualment.

A més, des de l’organisme van afegir que “en aqueix cas el protocol establit indica que l’operari responsable de la introducció de les boles en el bombo ha de procedir a la seua introducció manual en este. Esta circumstància va ser l’esdevinguda en el matí de hui i que ha pogut observar-se en alguna de les imatges del procés”.

https://twitter.com/i/status/1208678106669764608

La polèmica va arribar més lluny i va acabar en els tribunals, ja que van denunciar la manipulació del sorteig de Nadal. La Fiscalia de l’Audiència Nacional va admetre les denúncies i va sol·licitar al jutge que recaptara informació de Loteries i Apostes de l’Estat per l’incident.

Segons explica l’informe, les irregularitats denunciades fan referència a dos actes concrets: dos boles que es van eixir del bombo, per la qual cosa van ser immediatament introduïdes de nou per l’empleat de manera manual i, d’altra banda, que un membre del personal va introduir una bola extra que li havien donat abans del sorteig altres treballadors.

Finalment es va descartar que hi haguera delicte i el procediment va quedar arxivat. No obstant això, moltes persones continuen pensant que va haver-hi “tongo” en el sorteig de Nadal de 2019 i que l’operari va ser “el culpable” de la mala sort durant l’any 2020.

ValenciàEspañol