Quino Puig, la ploma de les falles, serà homenatjat en Borriana per la seua trajectòria

Les falles de Borriana volen reconéixer la gran llavor portada a terme per Puig al llarg de més de tres dècades.

El ple de la Junta Local Fallera de Borriana celebrat ahir de vesprada ha ratificat per amplíssima majoria la proposta presentada per la Falla La Mercé, el Club 53 i Don Bosco en la qual se sol·licitava retre l’homenatge faller 2020 al crític i guionista Quino Puig Safont. L’acte tindrà lloc el pròxim 10 de Març al Teatre Payá juntament amb l’homenatge poètic a la Reina Fallera.

Les falles de Borriana volen reconéixer d’esta manera la gran llavor portada a terme per Puig al llarg de més de tres dècades en les quals ha treballat incansablement per la dignificació dels monuments fallers i especialment del seu apartat crític, element fonamental de les falles.

Des de Chicharro a l’Ajuntament de València

Quino Puig va pertànyer entre els anys 80 a la comissió de la falla Chicharro on va iniciar la seua carrera com a guionista i crític de les falles, a partir de 1991 va agafar la ploma de projectes per a Luis Herrero i José Luis Ferrer Regino i en 1995 va treballar en la seua primera falla d’Especial, en La Mercé amb Herrero. En el seu curriculum hi han més de 600 crítiques realitzades, més de la meitat a València, també pot presumir gustós d’haver posat el guió a més de 30 falles de la Secció Especial i dos infantils en la plaça de l’Ajuntament de València.

: Valencià