18.9 C
Valencia

Quins drets tenen els viatgers en cas de confinament durant les vacances?

El consumidor no ha de pagar les conseqüències i assumir tot el cost: té dret a recuperar l'import pagat.

- Publicitat -AVL

Els casos de coronavirus diagnosticats els últims set dies a Espanya dupliquen els de la setmana anterior, unes xifres que es multipliquen en zones d’Aragó i Catalunya on s’estudia seriosament la possibilitat de declarar el confinament domiciliari obligatori.

Davant esta circumstància, que podria acabar afectant altres poblacions amb el pas dels dies, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) vol aclarir als viatgers els drets que els assisteixen en cas de patir d’alguna manera les conseqüències del confinament durant les seues vacances d’estiu. En concret l’organització distingeix tres situacions diferents.

Que el confinament impedisca al viatger traslladar-se a la seua destinació de vacances, en este cas podrà reclamar la devolució de diners avançats, tant del mitjà de transport (autobús, tren, avió) com de l’allotjament contractat (apartament, hotel …).

Que el confinament es declare allà on el viatger estigués de vacances i es veiés obligat a tornar abans d’hora a la seua residència habitual. Si fos així tindria dret a reclamar la devolució de l’preu de la part dels serveis no gaudits, com els dies pendents de l’estada a l’apartament, per exemple; i, si tingués contractat un mitjà de transport que no pogués utilitzar, la devolució de diners avançats.

Que el confinament obligue al viatger a romandre en quarantena en el seu destí de vacances. En esta circumstància, serà l’administració la responsable de sufragar qualsevol despesa extraordinària, com l’ampliació de l’estada en un allotjament apropiat o el subministrament d’aliments mentre dure la reclusió.

En qualsevol d’estos casos és important que el viatger faça constar els seus drets per escrit, amb justificant de recepció, i en un termini no superior a 14 dies des del moment en què li resulta impossible gaudir de l’servei contractat. Ja siga a la companyia de transports, a l’hotel, a l’arrendador o a l’agència de viatges, que disposarà al seu torn un termini de 60 dies per oferir a l’usuari una solució alternativa. En cas de no arribar a un acord, el prestador de servei tindrà altres 14 dies per procedir a la devolució de diners.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,723FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià