Quinze ofegats en zones aquàtiques valencianes des de gener

La Comunitat Valenciana se situa com la cinquena autonomia amb major nombre d'ofegaments

matge d'arxiu d'una platja valenciana. EFE/Arxiu

Quinze persones han mort ofegades en espais aquàtics de la Comunitat Valenciana entre l’1 de gener i el 15 de juliol d’enguany, el 9,4 % del total nacional, la qual cosa la situa com la cinquena autonomia amb major nombre d’ofegaments.

Segons arreplega l’Informe Nacional de Ofegaments que elabora la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, del total de morts per ofegament a la Comunitat enguany sis s’han produït en els primers quinze dies de juliol.

A nivell nacional, el total de víctimes mortals per ofegament en el mitjà aquàtic fins al 15 de juliol va ser de 159, d’elles 33 en les dues primera setmanes del mes de juliol.

La majoria de les persones mortes en els 196 primers dies de l’any eren homes, el 79 %, de nacionalitat espanyola (72 %), que van perdre la vida en la platja (42 %) o en qualsevol cas en un espai aquàtic sense vigilància o servei de socorrisme (90 %) i entre les 10.00 i les 20.00 hores (66 %).

Per Comunitats Autònomes, Canàries, amb 25 morts, el 15,7 % del total, segueix sent el territori espanyol amb més morts per ofegament en espais aquàtics aquest període.

Li segueixen Galícia (23, 14,5 %), Andalusia (22 morts, 13,8 %), Catalunya (18, 11,3 %), Comunitat Valenciana (15, 9,4 %), Illes Balears (11, 6,9 %) o País Basc (8,5 %).

Al llarg dels primers quinze dies de juliol, Catalunya ha sigut el territori on més morts per ofegament s’han produït, amb set morts, per davant de Comunitat Valenciana, amb sis, Galicía (5) i Illes Canàries (3).

Publicitat