Quota 0 el 1r any i deduccions per als de menys de 20.000 euros

bonig quota

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha anunciat avui una bateria de mesures per a impulsar la generació d’ocupació a la Comunitat que impliquen implantar una quota zero per als nous autònoms durant el primer any, establir deduccions perquè els cobren menys, estendre la tarifa plana a dos anys i un pla de relleu generacional.

La presidenta del PP s’ha expressat en aquests termes durant la clausura de la Convenció Nacional sobre pimes i autònoms ‘L’Espanya Emprenedora’ que s’ha celebrat avui a Elx i que ha estat presidida pel president del PP, Mariano Rajoy.

Bonig ha assenyalat que el PP proposarà una baixada massiva d’impostos per a crear un marc atractiu per a les empreses, ja que, en sol dos anys, Puig li ha apujat els impostos als valencians 1.576 milions d’euros, una recaptació que no ha anat a Sanitat, a crear ocupació, a Educació o Dependència sinó a la televisió pública com a “arma per a estendre el nacionalisme a la Comunitat”.

A més, el PPCV suprimirà l’impost de Successions i de Patrimoni, perquè les empreses “no fugen a altres territoris”, i aplicarà la progressivitat en l’impost de transmissions, especialment en els negocis que necessiten relleu generacional.

La llei que elabora el PPCV, part de la dignificació de l’emprenedor i per açò, ha anunciat que estendrà a dos anys la tarifa plana fixada pel Govern, implantarà una quota zero per als nous autònoms durant el primer any i establirem la cobertura de les quotes de cotització en la Seguretat Social durant un màxim de tres anys per als autònoms que generen noves ocupacions.

A més, ha anunciat que s’establiran deduccions en l’IRPF per als autònoms que cotitzen menys de 20.000 euros i s’engegarà un pla de relleu generacional, amb baixada d’impostos perquè les empreses no tanquen sinó que seguisquen generant oportunitats.

Model de finançament

També en matèria econòmica, i en relació a la reforma del model de finançament, la presidenta del PPCV ha assenyalat que el PSPV ha tingut la lleialtat que el PP no va tenir del PSOE quan Zapatero va aprovar un model que “beneficiava als independentistes de Catalunya i perjudicava la Comunitat”. “Li vam donar el suport i ara saben que sense un gran suport no ho podem canviar, en el PP estem disposats, ja ens hem reunit, ara correspon a Puig i a Sánchez dir si volen aqueix acord”.

Bonig ha posat l’èmfasi en el fet que “són més coses les que ens uneixen que les que ens separen, perquè, si em puc entendre amb Susana Díaz —en relació a la posició sobre les quitacions autonòmiques—, perquè no em puc entendre amb el President Puig?”. I s’ha preguntat si Puig veritablement “és lliure per a defensar els interessos dels valencians”. “Si vols, ací té la mà del PP, però si vol lliurar aquesta terra a Compromís, el sabrà el que fa”.

Segons ha denunciat Isabel Bonig, els valencians tenim un Govern que està “més preocupat per resoldre els embolics interns i de veure com arriben al final de la Legislatura que a resoldre els problemes dels valencians”. Una realitat, que “no ho diu el PP, sinó les enquestes”.

En aquest sentit, ha recordat que segons l’últim baròmetre, els principals problemes dels valencians són la desocupació, la Sanitat i les llistes d’espera, i l’educació. Per contra, “a ningú li importa el que diu Puig sobre la reforma constitucional per a un nou model territorial o un Estat federal”.

Ha fet referència a l’aprovació de les últimes lleis de Botànic que “suposen un clar atemptat contra la llibertat dels ciutadans” i ha advertit que “els prejudicis ideològics de Ximo Puig estan impedint donar als valencians els millors serveis públics de qualitat en els tres àmbits que més preocupen als valencians”.

“Hem vist com el sectarisme ideològic s’imposa a la iniciativa privada, a l’economia, i a la competitivitat” en referència a la limitació d’horaris que “limita el creixement”. “Avui es limita la llibertat i no hi ha seguretat jurídica, dues qüestions fonamentals per a crear ocupació i riquesa”.

Mentrestant, rebutgen tres projectes estratègics a la Comunitat que suposarien una inversió de 2.500 milions d’euros i que donarien treball a 32.000 persones. “Els ciutadans no poden patir les conseqüències del sectarisme que imposa Compromís i que acata sense rechistar el senyor Puig”, ha denunciat.

Un Consell que viu de la riquesa dels valencians

“Tenim un Consell que en lloc de crear riquesa viu de la riquesa que generar i creen uns altres, i el més greu, quasi mai assumeixen responsabilitat pels seus actes. El Consell està més pendent del seu benestar que el dels valencians”.

Així, en Educació, ha recordat que la societat i el PP “van parar en els tribunals el decret de xantatge lingüístic”, però aquesta setmana “han aprovat una llei que torna a coartar la llibertat dels pares a l’hora de triar la llengua vehicular en la qual volen educar als seus fills, el mateix model d’imposició lingüística de Catalunya es trasllada a la Comunitat Valenciana”.

Solament el PP, ha recordat, al costat de la societat civil “ha defensat en els tribunals la llibertat dels pares perquè el valencià i el castellà no siguen instruments d’enfrontament sinó ponts d’unió”.

En Sanitat, encara hi ha 12.000 valencians que esperen més de sis mesos per a ser operat, i mentre “condeix el caos en el sistema sanitari, Puig està més pendent de la reversió del model concessional que no li importa a ningú”.

Ha agraït al president del Govern, Mariano Rajoy, que haja visitat per tercera vegada la Comunitat valenciana en un mes, en aquesta ocasió a Elx, una ciutat que “és l’essència dels empresaris, treballadors i emprenedors, perquè ningú com aquesta ciutat ha sabut lluitar tant i créixer davant l’adversitat”.