16.2 C
Valencia

L’aplicació Radar COVID ja està plenament operativa en la Comunitat Valenciana

L'APP empra tecnologia bluetooth de baix consum, funciona de manera anònima i està disponible tant per a IPHONE com per a Android

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’aplicació Radar Covid, que coadjuva en el rastreig i detecció de persones contagiades per coronavirus, ja està plenament operativa en la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha completat la integració de l’APP per a ajudar a evitar la propagació del coronavirus (COVID 19).

Radar COVID empra tecnologia bluetooth de baix consum i funciona de manera completament anònima. De fet, una vegada instal·lada en el telèfon mòbil, permet comunicar, sempre preservant la privacitat, els diagnòstics positius i el possible contacte mantingut amb una persona infectada.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha desenvolupat un sistema de generació de codis perquè els qui donen positiu en un test de coronavirus i tinguen descarregada l’aplicació en la seua terminal mòbil puguen informar, de manera anònima, a la resta de persones amb les quals hagen estat en contacte i que també siguen usuàries de l’APP Radar.

El ciutadà que haja rebut una notificació per un professional sanitari d’un resultat positiu per a la PCR, podrà obtindre el codi de 12 dígits de confirmació accedint a la web que s’ha habilitat en la pàgina de la Conselleria de Sanitat (http://coronavirus.san.gva.es/ca/web/radar-covid). En esta pàgina haurà d’identificar-se introduint el número de SIP, la data de naixement i la data d’emissió de la targeta SIP, i indicarà si té l’App Radar Covid instal·lada.

- Publicitat -

Després de comprovar que les dades d’identificació són vàlids, haurà de verificar el telèfon on rebre el SMS amb el codi i el sistema comprovarà la data i el resultat de l’última prova diagnòstica de COVID-19 realitzada al pacient. Si el resultat de la prova és positiu, el sistema li adjudicarà al pacient un codi de confirmació. El codi el visualitzarà en pantalla i també el rebrà per SMS en el telèfon indicat.
S’han pres les mesures per a garantir que una persona només puga obtenir un codi per a una prova PCR positiva i un codi no puga reutilitzar-se.

Per part seua, els contactes de la persona infectada reben una alerta en el telèfon mòbil que els notifica que han estat prop d’algú que ha donat positiu en una prova PCR. La comunicació es completa amb l’advertiment que ha d’extremar les mesures preventives i vigilar si desenvolupa símptomes en els següents 10 dies. En cas de presentar tos, febre o dificultat respiratòria, li la commina a sol·licitar cita a través de l’aplicació GVA Coronavirus o en la web http://coronavirus.san.gva.es

- Publicitat -

A més de garantir la privacitat de les persones usuàries (no sol·licita ni nom, ni telèfon, ni correu electrònic ni cap altra dada personal), l’APP és segura.

Radar COVID està disponible tant per a Android en Google Play com per a iPhone en l’APP STORE.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,319FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià