Rafa Garcia: “Puig serà, si vol, el pròxim candidat a la Presidència de la Generalitat”

El candidat dels socialistes valencians ha insistit que malgrat el temps que hi havia per a meditar i presentar iniciatives s’ha realitzat un “congrés exprés” a imatge i semblança d’Andalusia. En les seues declaracions a la premsa assenyala que era necessari “plantejar un model de partit que s’ha estat gestant en estos mesos en tota Espanya o no plantejar-ho”. Demana continuar treballant en un model de partit que “no solament il·lusiona la militància, sinó que s’havia contagiat a la societat”. Segons ell s’ha perdut una ocasió de parlar i fer propostes per la celeritat del congrés.

Garcia basa el seu projecte en les aportacions de la militància i en sis eixos fonamentals: d’una banda vol revitalitzar el partit, ja que segons Garcia hi ha comarques que han romàs “mortes”. El seu pilar de democratització es basa a ampliar la participació i que no governen “els quatre de sempre” i que, a més, es faça un debat sobre l’estat del partit perquè puguen participar tots els militants, sobretot després de l’abstenció del PSOE a la investidura de Rajoy. També recolza un procés de descentralització en la promoció de les comarques com a factor principal territorial de la divisió del partit. Entre les propostes també convida a la transparència del partit anunciant que el partit puga ser gestionat de forma transparent per a evitar assabentar-se per la premsa d’esdeveniments tals com la venda de l’edifici de Blanqueries. Finalment cerca fer del PSPV un partit amb veu pròpia i que lidere l’esquerra, afirma que ara el partit estava “adormit i sense connexió amb la societat” fins al procés de primàries.

Encara que Garcia no ha aclarit si compta o no amb el suport personal de Pedro Sánchez, sí que afirma que se sent reflectit en el seu projecte. Ha afirmat respecte al seu adversari que Puig serà, si vol, el pròxim candidat a la Presidència de la Generalitat. Sobre el model de bicefàlia, reconeix que mira de prop el model de Compromís en el qual tenen quatre responsables polítics “i no passa res” perquè no han de dedicar temps a la institució, “ja que açò reforça el partit”.