La parròquia de sant Antoni Abat de Rafelbunyol restaura les tres campanes majors

Substituirà els jous de ferro per uns de fusta i els motors de tir per uns d'impuls electrònic.

La parròquia de sant Antoni Abat de la localitat valenciana de Rafelbunyol està duent a terme els treballs de restauració de tres de les seues sis campanes, foses totes en el segle XX, concretament les de major pes, amb 709, 496 i 343 quilos, respectivament.

Les campanes, que van ser baixades amb una grua, es troben en els tallers de l’empresa “Rellotges i Campanes Monumentals”, amb seu a Rafelbunyol, on s’està realitzant la restauració que consisteix en la substitució dels jous de ferro per uns de fusta de perfil valencià i dels motors de tir per uns d’impuls electrònic, ha confirmat el rector Manuel A. Romer.

La intervenció, que també inclou dotar a les campanes de ballestes per a facilitar el volteig manual, finalitzarà “a principis de novembre per a, després, tornar a pujar les campanes al campanar”, ha afegit.

Les tres campanes que es restauraran són “Mare de Déu del Miracle”, que pesa 709 quilos, té un diàmetre de més d’un metre i va ser fosa en 1993; i dos més foses en 1940, anomenades “Sant Antoni Abat” i “Sants de la Pedra”, amb 496 i 343 quilos, respectivament.

El conjunt del campanar el completen la “Campana del Rellotge”, amb 254 quilos, que és la més antiga, de 1928; “Sant Josep”, de 96 quilos; i la més xicoteta, la “Campana de senyals”, que només pesa 37 quilos i té un diàmetre de 40 centímetres.

CatalanSpanish