Rallo signa una PNL perquè el Congrés recolze la candaidatura de les tamborrades davant la Unesco

La iniciativa del Grup Socialista demana que el Congrés recolze la candidatura a patrimoni immaterial de la humanitat de ‘Les Tamborrades rituals del toc del tambor i el bombo’ que se celebren a Espanya. Una d'elles és la 'rompida' de l'hora de l'Alcora que s'escenifica tots els divendres sants.

241

El diputat del PSPV-PSOE per Castelló, Artemi Rallo, és un dels signants de la Proposició No de Llei (PNL) registrada pel Grup Parlamentari Socialista en el Congrés perquè la càmera done el seu suport a la candidatura per a la declaració de patrimoni cultural immaterial de la humanitat per part de la Unesco a ‘LES TAMBORRADES RITUALS DEL TOC DEL TAMBOR I EL BOMBO’ que se celebren a Espanya, entre elles, la ‘rompida’ de l’hora de l’Alcora.

Es dóna la circumstància que aquesta és l’única candidatura espanyola que en 2018 es presenta a ser reconeguda com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Artemi Rallo considera que aquesta PNL “està plenament justificada perquè el tambor s’ha convertit amb el pas dels anys en tradició símbol identificatiu molt important, en un emblema de l’amistat i la concòrdia entre pobles de diferents regions d’Espanya que comparteixen aquesta mateixa tradició”.

De fet, ha explicat, tots els anys els col·lectius que la mantenen, visca aquesta, es reuneixen en un punt d’Espanya triat per a l’ocasió per a realitzar una tamborrada conjunta, la coneguda com tamborrada nacional, que són unes jornades d’exaltació del bombo i el tambor que recentment es van celebrar en la localitat murciana de Mula els dies 8, 10, i 11 de març.

Com a diputat nacional per la província de Castelló “és un honor poder contribuir al fet que una tradició tan arrelada a l’Alcora puga ser reconeguda com a patrimoni de la humanitat, per açò no he dubtat a signar aquesta PNL que, perquè crec que com a diputat per la província de Castelló és la meua obligació contribuir a la consecució d’aquesta noble fi”.