El Bigotes intenta inculpar a Rambla en la causa de les obres de la Fórmula 1

Álvaro Pérez, el Bigotes, ha atestat aquest dijous davant la jutgessa que investiga les adjudicacions d'obres per a construir el circuit urbà de Fórmula 1 i en la seua declaració ha intentat inculpar, entre uns altres, al exvicepresident Vicente Rambla i al "número dos" de la trama Gürtel, Pablo Crespo.

Álvaro Pérez, el Bigotes, ha atestat aquest dijous davant la jutgessa que investiga les adjudicacions d’obres per a construir el circuit urbà de Fórmula 1 i en la seua declaració ha intentat inculpar, entre uns altres, al exvicepresident Vicente Rambla i al “número dos” de la trama Gürtel, Pablo Crespo.

Pérez, exresponsable a València de l’empresa Orange Market, havia sol·licitat al Jutjat d’Instrucció número 17 de València declarar com a testimoni “en honor d’aportar dades que indubtablement seran necessaris per a l’esclariment” de les actuacions, segons l’escrit que va remetre a aqueix òrgan.

No obstant açò, durant la seua declaració, que ha llegit i s’ha perllongat durant unes dues hores, ha sigut advertit per la jutgessa, qui li ha acusat de no haver aportat cap dada nova respecte a la seua declaració anterior, registrada el passat 6 de setembre.

Pérez ha citat una reunió que hauria mantingut amb Jorge Martínez “Aspar” al desembre de 2006, diversos mesos abans de la constitució de l’empresa Valmor, i li ha intentat implicar en la causa, igual que a Rambla, exvicepresidentedel Govern valencià, i a Crespo.

Segons les fonts, Pérez ha declarat que el llavors president de la Generalitat, Francisco Camps, va ser qui li va dir que parlara amb Rambla i es reunira amb ell i amb altres alts càrrecs en l’organització del Gran Premi de Fórmula 1.

El Bigotes ha assenyalat que en aqueixa reunió amb Rambla, que segons ha declarat s’hauria celebrat en el despatx de “Aspar”, futur directiu de Valmor, est hauria facilitat al exresponsable d’Orange Market els supòsits plans de les graderies del circuit urbà, la qual cosa evidenciaria al seu judici el amaño en els contractes que s’adjudicarien un any després.

A més, segons les mateixes fonts, Pérez ha intentat implicar per aquest mateix motiu a l’empresari Alejandro Agag, al president llavors de Valmor (Fernando Roig), a Juan Cotino, a Gerardo Camps, a Rita Barberá i a Esteban González Pons, així com a dos regidors.

En l’escrit que va remetre a la fi d’octubre al Jutjat per a demanar aquesta declaració testifical, el lletrat de Pérez, Javier Vasallo, assenyalava que aquest podia aportar “dades concretes quant a plànols i diferents reunions a les quals acudien persones rellevants, tant de l’àmbit empresarial com a polític”.

Respecte a la seua intenció de “aclarir l’ànim que va poder presidir la declaració testifical prestada també el passat 6 de setembre en la seu d’aquest jutjat” per Pablo Crespo, Pérez ha sigut preguntat per la jutgessa de la causa -declarada secreta- com va aconseguir tenir accés a ella des de la presó madrilenya on compleix condemna pel cas Gürtel.

Segons les mateixes fonts -que han destacat les constants contradiccions en què hauria incorregut en la seua declaració respecte a la de setembre i a l’hora de fixar dates i ubicacions de les reunions-, Álvaro Pérez ha esmentat al seu advocat i a dos periodistes per a justificar el seu accés a aqueixa declaració de Crespo.

CatalanSpanish