El Poble Nou de Benitatxell reunix a un centenar de randeres de la comarca en una trobada de boixets, calat i tul

Participants de tota la comarca i inclús de Gandia i Ontinyent van disfrutar d'una jornada agradable de convivència amb berenar i sopar popular.

L’Associació de les Ames de Casa del Poble Nou de Benitatxell va reunir a un centenar de randeres de la comarca en el XII Trobada de Boixets, Calat, Tul, Patchwork i Brodat dissabte passat, 30 de juny, en el carrer La Pau.

La nova directiva de les ames, la presidenta de la qual és Marisa Pascual, va recuperar el passat any aquesta jornada que portava set anys sense celebrar-se. L’èxit de l’edició d’enguany consolida una trobada que gaudix de gran popularitat i llarga tradició en el municipi.

Rovira  

Només en El poble Nou de Benitatxell hi ha més de 40 randeres que assistixen a les classes de boixets i altres modalitats d’artesania que organitza l’Associació de les Ames de Casa. En la trobada van participar també les mestres Teresa Buigues, de boixets, Ana Bolufer, de tul i Pepita Mayans, de calat. Participants de tota la comarca i inclús de Gandia i Ontinyent van disfrutar d’una jornada agradable de convivència amb berenar i sopar popular.

Els beneficis per a la salut

“Fer boixets és una teràpia convenient per a matar l’estrés. Aquesta afició de la randa requerix un gran nivell de concentració i agilitat mental. Està recomanada la seua pràctica tant a malalts d’Alzheimer com a adolescents amb hiperactivitat. També és molt apropiat com a remei a l’insomni. Quan es practica en grup, com hui, augmenta la sociabilitat de les persones. Per tant, afavorix la sociabilitat” va apuntar Marisa Pascual, presidenta de les Mestresses de Casa.

“Fer boixets és terapèutic, relaxa, fa que t’oblides de tot i a més fas coses boniques. En silenci, el so del xoc dels boixets s’escolta com un analgèsic. La calidesa del so varia depenent del material dels boixets, os, boix, pi… però, això sí, tots són relaxants”, va explicar Teresa Buigues, mestressa de boixets al Poble Nou de Benitatxell.

PublicitatJuega Limpio Orihuela