jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els Sindicats de Tècnics Sanitaris afirmen que els “rastrejadors” de COVID-19 no tenen suficient formació

Des de SIETeSS, COPTESSCV i SETSS insten el Govern i a les CCAA a contractar Tècnics Superiors en Documentació i Administració Sanitària, els únics capaços de rastrejar les dades del coronavirus d'una manera eficient, evitant posar en risc el control de la pandèmia.

Des del Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS), el Col·legi Professional de Tècnics Superiors Sanitaris de la Comunitat Valenciana (COPTESSCV) i la Societat Espanyola de Tècnics Superiors Sanitaris (SETSS) reclamen als màxims responsables sanitaris de les Comunitats Autònomes i del Ministeri de Sanitat, la incorporació immediata dels Tècnics Superiors en Documentació i Administració Sanitàries a les funcions de rastreig i gestió de positius per SARS-CoV-2.


Tal com asseguren, estos són els únics professionals formats, habilitats i qualificats per al tractament de la informació clínica (extraient, registrant, codificant i validant dades), així com per a la correcta gestió administrativa en els centres sanitaris i en la comunicació amb els pacients.


En este sentit, Francisco Javier Montero, Secretari General de SIETeSS remarca que les funcions dels Tècnics Superiors Sanitaris en Documentació i Administració Sanitàries “abasten des de l’ús i control de les dades clíniques d’interés de la documentació mèdica fins a la gestió d’arxius d’Històries Clíniques i el maneig de la Classificació Internacional de Malalties. També s’encarreguen de garantir l’aplicació de la normativa de protecció de dades personals i de salut”.


A més, Moreno afig que “tenen competències i qualificació per a aplicar tècniques de suport psicosocial al pacient i estan formats per a manejar la comunicació professional sanitari-pacient amb xiquets, joves, adults, ancians, pacients crònics, terminals o persones amb discapacitat, etc. No s’entén com els Serveis de Salut no compten amb ells per a la gestió dels rastrejos: alguna cosa que ja es reconeix com a fonamental per a poder posar fre a l’expansió del coronavirus”.


Excepció a la Comunitat Valenciana

Des dels sindicats asseguren que el Govern de la Comunitat Valenciana ha sigut l’únic que, a instàncies del Col·legi Professional de Tècnics Superiors Sanitaris d’aqueixa Comunitat Autònoma, ha incorporat al voltant de 100 d’estos professionals per al rastreig de casos de coronavirus.


Mentrestant, en la resta de Serveis de Salut, fins i tot comptant en les seues plantilles i bosses de contractació amb aqueixa categoria, estan ignorant les solucions que aporten estos professionals.


Des de les tres organitzacions, no entenen com no s’haja recorregut a integrar als Tècnics Superiors en Documentació i Administració Sanitàries en els equips que realitzen les funcions de rastreig i tractament de dades.


Estos professionals tenen una titulació oficial amb 2.000 hores d’aprenentatge específic. Òbviament, els representants d’estes organitzacions, exposen que “si segueixen sense comptar amb ells, està clarament en risc el control de la pandèmia, l’eficàcia de les mesures preses i la millora de la capacitat de resposta del Sistema Nacional de Salut.

Últimas noticias

Contenido relacionado