8.7 C
Valencia

Un jutjat declara innecessària la ratificació judicial de la pròrroga de les restriccions per 21 dies

El Jutjat contenciós administratiu número 10 de València ha dictat un acte en el qual es declara innecessària la ratificació judicial de la resolució de la Generalitat Valenciana.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Jutjat contenciós administratiu número 10 de València ha dictat un acte en el qual es declara innecessària la ratificació judicial de la resolució de la Generalitat Valenciana del passat 4 de setembre per la qual s’acorda la pròrroga durant 21 dies de les mesures sanitàries i restriccions enfront de la Covid-19 adoptades el 17 d’agost.

El magistrat entén que aqueixa ratificació és innecessària per tractar-se de mesures que no afecten drets fonamentals, com és el cas de la suspensió de l’activitat del sector d’oci nocturn o les limitacions en l’àmbit de l’hostaleria, que són “executives immediatament sense necessitat de cap ratificació judicial”, o bé són mesures que requeriran autorització judicial individualitzada quan s’apliquen a persones concretes, com ocorre amb la pràctica de proves PCR.

Segons es recull en l’acte, les mesures contemplades en l’apartat 2 de la resolució, consistents en recomanacions de restricció per a agrupacions familiars i socials en l’àmbit privat, són “meres recomanacions i per això manquen de cap incidència constitucional”.

Quant a les mesures previstes en els apartats 3 i 4, que estableixen limitacions de visites i eixides i la realització de proves PCR en residències públiques i privades, el jutjat entén que suposen un “mandat i instrucció dirigida als responsables dels centres sobre la manera d’actuar”.

- Publicitat -

D’esta manera, en el cas que no existisca cooperació o sotmetiment voluntari de l’afectat a aqueixes mesures, s’haurà de sol·licitar de forma individualitzada una autorització judicial per al cas concret en què s’estime necessari.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià