19.3 C
Valencia

Un jutjat declara innecessària la ratificació judicial de la pròrroga de les restriccions per 21 dies

El Jutjat contenciós administratiu número 10 de València ha dictat un acte en el qual es declara innecessària la ratificació judicial de la resolució de la Generalitat Valenciana.

- Publicitat -AVL

El Jutjat contenciós administratiu número 10 de València ha dictat un acte en el qual es declara innecessària la ratificació judicial de la resolució de la Generalitat Valenciana del passat 4 de setembre per la qual s’acorda la pròrroga durant 21 dies de les mesures sanitàries i restriccions enfront de la Covid-19 adoptades el 17 d’agost.

El magistrat entén que aqueixa ratificació és innecessària per tractar-se de mesures que no afecten drets fonamentals, com és el cas de la suspensió de l’activitat del sector d’oci nocturn o les limitacions en l’àmbit de l’hostaleria, que són “executives immediatament sense necessitat de cap ratificació judicial”, o bé són mesures que requeriran autorització judicial individualitzada quan s’apliquen a persones concretes, com ocorre amb la pràctica de proves PCR.

Segons es recull en l’acte, les mesures contemplades en l’apartat 2 de la resolució, consistents en recomanacions de restricció per a agrupacions familiars i socials en l’àmbit privat, són “meres recomanacions i per això manquen de cap incidència constitucional”.

Quant a les mesures previstes en els apartats 3 i 4, que estableixen limitacions de visites i eixides i la realització de proves PCR en residències públiques i privades, el jutjat entén que suposen un “mandat i instrucció dirigida als responsables dels centres sobre la manera d’actuar”.

D’esta manera, en el cas que no existisca cooperació o sotmetiment voluntari de l’afectat a aqueixes mesures, s’haurà de sol·licitar de forma individualitzada una autorització judicial per al cas concret en què s’estime necessari.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,627FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià