20.9 C
Valencia

Benaguasil destina quasi un milió d’euros al Pla Re-Acciona

L'Ajuntament de Benaguasil ha elaborat el Pla Benaguasil Re-Acciona, un document amb un marcat caràcter social i econòmic que naix per a fer front a l'efecte de la crisi sanitària de la Covid-19.

- Publicitat -AVL

En concret el Pla, que ha sigut signat pels grups municipals del PP, PSPV, Ciudadanos i Compromís, engloba una sèrie de mesures per a reactivar el municipi, com ara accions d’impuls econòmic, d’atenció social, d’impuls comercial i de contingència sanitària, seguretat i gestió pública. Així ho ha informat l’alcalde, Ximo Segarra, qui ha precisat que els quatre eixos en els quals es basa el pla “han sigut fruit del consens local i de les idees i propostes dels diferents representants dels grups municipals signants, conscients de la difícil situació que el comerç local, empreses, treballadors, famílies i majors estan travessant”.

El primer edil ha precisat que “es tracta del major pla econòmic i social de la història de la nostra localitat posat en marxa per a afrontar les noves necessitats que l’actual situació sanitària ha provocat en tots els sectors i persones més vulnerables, que en estos moments són la prioritat absoluta per a este Ajuntament. Des del primer moment hem treballat per a pal·liar la pandèmia en el nostre municipi i en aqueixa línia continuarem treballant per a posar en marxa mesures excepcionals d’ajuda i reactivació de l’activitat econòmica local”.

En este sentit per a ajudar a les famílies, comerços i empreses de la nostra localitat i reactivar l’Activitat Econòmica, l’Ajuntament es compromet a crear una línia d’ajuda de l’equivalent al 30% del valor de l’IBI durant els anys 2020 i 2021 amb un import d’aproximadament 100.000 € anuals per a aquells negocis de la nostra localitat que s’hagen vist obligats a tancar o que s’hagen vist afectats per esta crisi sanitària i a retornar el 30% de la TAXA RSU a aquells que s’hagen vist obligats a tancar durant esta crisi sanitària.

D’igual manera per a la reactivació econòmica s’anul·la la taxa de taules i cadires dels anys 2020 i 2021, es crea un registre d’autònoms, professionals i empreses locals, i es posa en marxa amb una dotació de 400.000€ un pla d’obra pública, es modifica el calendari fiscal i s’amplien fins al 31 de desembre els terminis de pagament dels impostos i taxes municipals perquè la ciutadania puga tindre facilitats, un ajornament que mai s’havia vist. Altres mesures són la reducció del 50% de la taxa de mercat per a autònoms empadronats a Benaguasil, el pla de sobte pagament a proveïdors i d’ocupació local, continuar treballant per a atraure inversors del mercat nacional, europeu i internacional per al desenvolupament sostenible del nostre municipi i la creació d’ocupació, no incrementar impostos i taxes municipals i la creació del programa juvenil Benaguasil Et Beca, d’un pla de formació per a joves i el foment de l’intercanvi juvenil a través de programes europeus.

Pel que fa a l’Atenció Social l’Ajuntament es compromet a augmentar el pressupost i els recursos perquè ningú que estiga passant per dificultats econòmiques en la nostra localitat, quede desatés. En este sentit es reforçaran els Serveis Socials i les ajudes d’emergència social per a persones en situació de vulnerabilitat, com ara les ajudes d’alimentació, ajuda a domicili, ajudes a menors de 0 a 3 anys per a alimentació, ajudes a estudiants les famílies de les quals es troben en risc d’exclusió, ajudes de transport per a estudiants i ajudes esportives a joves les famílies de les quals es troben en risc d’exclusió social. Així mateix es reforçarà l’atenció telefònica a persones majors del municipi per a prestar assistència i orientació, el programa Benaguasil Cuida’t i es crearà una aula Oberta d’inclusió social i un Canal Municipal Youtube dinàmic per a la realització de classes esportives, formatives i culturals.

Amb l’objectiu de potenciar i modernitzar el comerç de proximitat, l’Ajuntament implementarà mesures d’Impuls Comercial amb les quals revitalitzar i fer valdre el comerç local. Per a això es potenciarà el Centre d’Emprenedoria Local, s’oferirà assessorament empresarial, es realitzaran campanyes per al foment del consum local i per a animar a la compra de proximitat. Altres accions són el suport a la digitalització del comerç local i implantació d’una guia comercial, formació i modernització del comerç local, l’ampliació de metres i horaris de terrasses així com promocionar turísticament Benaguasil com a municipi de qualitat de vida i potenciar la marca local: Benaguasil i el seu patrimoni cultural.

Finalment a través d’Accions de Contingència Sanitària, Seguretat i Gestió Pública es reforça la informació i formació dels empleats públics i la ciutadania a través de l’adquisició d’eines informàtiques per a garantir el teletreball entre els funcionaris i la modernització administrativa, el condicionament de les instal·lacions municipals a la nova situació, a més de realitzar cursos de formació i prevenció, així com xarrades informatives. Així mateix se seguirà amb els treballs de desinfecció de carrers i dependències municipals, s’establiran reunions periòdiques de portaveus municipals i es realitzarà un acte d’homenatge institucional en memòria dels morts, les seues famílies i de totes les persones voluntàries que han donat el millor de si per a fer front a la pandèmia.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià