Benaguasil destina quasi un milió d’euros al Pla Re-Acciona

L'Ajuntament de Benaguasil ha elaborat el Pla Benaguasil Re-Acciona, un document amb un marcat caràcter social i econòmic que naix per a fer front a l'efecte de la crisi sanitària de la Covid-19.

En concret el Pla, que ha sigut signat pels grups municipals del PP, PSPV, Ciudadanos i Compromís, engloba una sèrie de mesures per a reactivar el municipi, com ara accions d’impuls econòmic, d’atenció social, d’impuls comercial i de contingència sanitària, seguretat i gestió pública. Així ho ha informat l’alcalde, Ximo Segarra, qui ha precisat que els quatre eixos en els quals es basa el pla “han sigut fruit del consens local i de les idees i propostes dels diferents representants dels grups municipals signants, conscients de la difícil situació que el comerç local, empreses, treballadors, famílies i majors estan travessant”.

El primer edil ha precisat que “es tracta del major pla econòmic i social de la història de la nostra localitat posat en marxa per a afrontar les noves necessitats que l’actual situació sanitària ha provocat en tots els sectors i persones més vulnerables, que en estos moments són la prioritat absoluta per a este Ajuntament. Des del primer moment hem treballat per a pal·liar la pandèmia en el nostre municipi i en aqueixa línia continuarem treballant per a posar en marxa mesures excepcionals d’ajuda i reactivació de l’activitat econòmica local”.

En este sentit per a ajudar a les famílies, comerços i empreses de la nostra localitat i reactivar l’Activitat Econòmica, l’Ajuntament es compromet a crear una línia d’ajuda de l’equivalent al 30% del valor de l’IBI durant els anys 2020 i 2021 amb un import d’aproximadament 100.000 € anuals per a aquells negocis de la nostra localitat que s’hagen vist obligats a tancar o que s’hagen vist afectats per esta crisi sanitària i a retornar el 30% de la TAXA RSU a aquells que s’hagen vist obligats a tancar durant esta crisi sanitària.

D’igual manera per a la reactivació econòmica s’anul·la la taxa de taules i cadires dels anys 2020 i 2021, es crea un registre d’autònoms, professionals i empreses locals, i es posa en marxa amb una dotació de 400.000€ un pla d’obra pública, es modifica el calendari fiscal i s’amplien fins al 31 de desembre els terminis de pagament dels impostos i taxes municipals perquè la ciutadania puga tindre facilitats, un ajornament que mai s’havia vist. Altres mesures són la reducció del 50% de la taxa de mercat per a autònoms empadronats a Benaguasil, el pla de sobte pagament a proveïdors i d’ocupació local, continuar treballant per a atraure inversors del mercat nacional, europeu i internacional per al desenvolupament sostenible del nostre municipi i la creació d’ocupació, no incrementar impostos i taxes municipals i la creació del programa juvenil Benaguasil Et Beca, d’un pla de formació per a joves i el foment de l’intercanvi juvenil a través de programes europeus.

Pel que fa a l’Atenció Social l’Ajuntament es compromet a augmentar el pressupost i els recursos perquè ningú que estiga passant per dificultats econòmiques en la nostra localitat, quede desatés. En este sentit es reforçaran els Serveis Socials i les ajudes d’emergència social per a persones en situació de vulnerabilitat, com ara les ajudes d’alimentació, ajuda a domicili, ajudes a menors de 0 a 3 anys per a alimentació, ajudes a estudiants les famílies de les quals es troben en risc d’exclusió, ajudes de transport per a estudiants i ajudes esportives a joves les famílies de les quals es troben en risc d’exclusió social. Així mateix es reforçarà l’atenció telefònica a persones majors del municipi per a prestar assistència i orientació, el programa Benaguasil Cuida’t i es crearà una aula Oberta d’inclusió social i un Canal Municipal Youtube dinàmic per a la realització de classes esportives, formatives i culturals.

Amb l’objectiu de potenciar i modernitzar el comerç de proximitat, l’Ajuntament implementarà mesures d’Impuls Comercial amb les quals revitalitzar i fer valdre el comerç local. Per a això es potenciarà el Centre d’Emprenedoria Local, s’oferirà assessorament empresarial, es realitzaran campanyes per al foment del consum local i per a animar a la compra de proximitat. Altres accions són el suport a la digitalització del comerç local i implantació d’una guia comercial, formació i modernització del comerç local, l’ampliació de metres i horaris de terrasses així com promocionar turísticament Benaguasil com a municipi de qualitat de vida i potenciar la marca local: Benaguasil i el seu patrimoni cultural.

Finalment a través d’Accions de Contingència Sanitària, Seguretat i Gestió Pública es reforça la informació i formació dels empleats públics i la ciutadania a través de l’adquisició d’eines informàtiques per a garantir el teletreball entre els funcionaris i la modernització administrativa, el condicionament de les instal·lacions municipals a la nova situació, a més de realitzar cursos de formació i prevenció, així com xarrades informatives. Així mateix se seguirà amb els treballs de desinfecció de carrers i dependències municipals, s’establiran reunions periòdiques de portaveus municipals i es realitzarà un acte d’homenatge institucional en memòria dels morts, les seues famílies i de totes les persones voluntàries que han donat el millor de si per a fer front a la pandèmia.