Reaccions al desastre en la venda d’entrades de la Gala Fallera

Crispació al món faller: La Gala Fallera passa de vendre 2.600 entrades a 1.900 i s'arma un estrepitós guirigall a l'hora de repartir les entrades. Quines son les solucions? El Partit Popular de la Comunitat Valenciana s'ha pronunciat al respecte:

subvencions

Fa uns dies des de Feria València es va comunicar a Junta Central Fallera que a causa dels efectes del recent temporal Glòria el pavelló 7 alt -que en anys anteriors ja havia acollit la Gala Fallera organitzada per la Delegació de Protocol- podia experimentar una significativa reducció d’aforament. La sorpresa va ser quan centenars de comissions es quedaren sense entrades per la venda irresponsable d’entrades. Davant la gran crispació que s’ha generat, diversos partits polítics han tomat cartes en este assumpte.

L’any passat tots van gaudir que el sopar de la passada edició va aconseguir la xifra rècord de 2.556 assistents, tot un èxit, no obstant això, este any es van traure a soles 1.900, i es van vendre sense cap consideració. Llevat les dues entrades que es reservaren per a la Fallera Major i el President de cada comissió, la resta es va vendre de forma oberta. És a dir, “el qui va arribar el primer podia comprar 30, i a la meitat, ja es van quedar sense tickets”.

El malestar i la desgana provocada a les comissions fou tal que moltes falles reclamaren a la regidoria de festes solucions urgents. Esta reserva de 764 places per garantir la presència de totes les falles va propiciar que la demanda general triplicara la tònica habitual i que en poques hores s’ esgotaren la totalitat de les places lliures no reservades.

La JCF s’excusa dient que: “sota eixa inèdita situació d’allau difícil de preveure, es va procedir a registrar les peticions d’entrades de totes les comissions que s’havien presentat en JCF per poder fer un càlcul de la demanda real a l’espera de trobar una nova opció viable“.

Crispació amb el Bàndol Faller

La situació empitjora la ja greu situació en un moment molt tens després de conèixer les mesures del Bàndol Faller que suposa un retall molt gran a l’hora de fer falla. “A més de la por per les sancions i les restriccions que suposa està mesura, es suma l’inconvenient que suposa pagar 500 euros per a possar un mesurador de soroll per a una falla”, diu un president que no vol dir el seu nom.

Entre altres mesures destaquen: la prohibició del botelló, l’aposta pels gots reutilitzables, les dates per a instal·lar envelats i per prioritzar les revetles i el primer Pla Estructurat de Neteja i Gestió de Residus en Falles, entre les novetats principals.

BANDO_DE_FALLAS_2020

Solucions a la Gala Fallera: un nou espai

Es va traslladar la problemàtica a la Regidoria de Cultura Festiva, qui es la responsable de la quantiosa contractació econòmica de l’espai habilitat, per tal d’explorar la possibilitat d’ampliar els espais contractats. Des d’eixe moment la Regidoria està treballant junt als tècnics de Feria València en la habilitació d’un espai viable que puga garantir un aforament major al que oferix el pavelló inicialment reservat. La Regidoria ha manifestat així “la seua voluntat de reforçar la seua implicació per donar resposta a la problemàtica sobrevinguda”.

A partir d’ara, les comissions falleres que no ho hagen fet, poden aprofitar la retirada de les seues entrades reservades per manifestar el número d’entrades extra que voldrien adquirir en cas d’un nou recinte.

“Es registraren les peticions d’entrades de totes les comissions que s’havien presentat en JCF per poder fer un càlcul”.

JCF.

Una vegada retirades totes les reserves per a falleres majors i presidents, quantificats els excedents d’esta venda i quantificada la demanda extra per part del conjunt de les comissions falleres, es procedirà a un repartiment equitatiu segons l’aforament definitiu que confiem puga produir-se esta mateixa setmana.

La JCF ha declarat que “lamentem la situació produïda i demanem disculpes amb la voluntat de donar cabuda a totes les persones que vullguen assistir. Agraïm també la col·laboració de la Regidoria de Cultura Festiva que en les pròximes hores espera poder confirmar la viabilitat d’un nou espai.

Què passa si encara no he recollit la meua entrada

Es reitera que les comissions que no acudiren ahir a Junta Central Fallera poden fer-ho encara per recollir les entrades de Fallera Major i President/a reservades i aprofitar per manifestar el número d’entrades extra amb què voldrien comptar en cas de ser possible.

Posteriorment, es posaran en contacte amb les comissions per indicar-los com adquirir la resta d’entrades demanades fins completar l’aforament final del pavelló.

La Gala Fallera crea un conflicte polític

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha lamentat que la “mala gestió de Fuset” haja provocat un caos en la venda de tiquets del sopar de la tradicional Gala Fallera que se celebra tots els anys en les instal·lacions de Fira València.

Ballester ha explicat que “Fuset, sense avisar a les Falles, va reduir l’espai del sopar i va posar a la venda els tiquets provocant l’enuig i el malestar de centenars de fallers i falleres que van veure com s’esgotaven en molt poc temps i com el repartiment d’entrades era desequilibrat, ja que els primers que van arribar a la cua van comprar entrades sense cap límit”.

Ballester ha criticat que “si opta per un aforament més reduït hauria de plantejar-se un altre sistema de venda d’entrades que d’opcions a participar a totes les comissions. Havia d’oferir entrades a cadascuna de les comissions com es fa amb l’acte d’elecció a la Fonteta. No pot traure’s a la venda en la Junta Central Fallera i que qualsevol puga emportar-se el nombre d’entrades que vulga deixant a altres sense poder participar”.

“Si la Junta Central Fallera tenia intenció de reduir l’aforament d’aquesta Gala Fallera havia d’haver-lo consensuat i acordat abans amb les diferents comissions falleres. No és el raonable que els protagonistes de Gala que són les falleres i fallers no puguen adquirir entrades per a acompanyar als seus màxims representants” ha dit el representant del PP.

La Gala Fallera, una iniciativa del PP

La Gala Fallera és un acte que va posar en marxa el Govern Popular a l’Ajuntament perquè fóra un punt de trobada de totes les falles de la ciutat en un festival de “germanor” faller. Cada any són centenars de falleres i fallers de les prop de 400 comissions participen en aquesta activitat que se celebra sempre abans el divendres anterior a la Crida. “Enguany per la nefasta gestió del regidor Fuset i la seua Junta Central Fallera seran molts menys les falleres i fallers que puguen gaudir d’aquesta tradicional gala”.

: Valencià