27.9 C
Valencia

Castelló dissenya un pla de xoc per a reactivar la cultura en l’àmbit local

L'adquisició de fons bibliogràfic i obres d'art, entre les mesures que aspiren a "garantir la supervivència del sector cultural, com a motor de l'economia de Castelló".

- Publicitat -AVL

La Regidoria de Cultura de Castelló, a càrrec de l’edil Verònica Ruiz, ha traçat un pla  per a combatre els efectes de l’aturada provocada per la crisi sanitària en el sector. Les mesures estan especialment orientades a reactivar els negocis de la ciutat vinculats a les activitats artístiques i «garantir al final d’aquesta crisi la supervivència del sector cultural, com a creador de llocs de treball i de riquesa i part del motor de l’economia de Castelló».

Així ho ha manifestat la regidora, per a qui la prioritat inicial ha de ser  «la reprogramació de tota l’activitat cultural suspesa, com així s’està realitzant a la resta de capitals del nostre entorn, amb una aposta ferma per la indústria cultural de proximitat, això és, professionals locals, comarcals i valencians». Segons Ruiz, «moltes companyies, sales o productores donen la temporada anual per perduda i la nostra responsabilitat és que això no siga així, garantint els compromisos adquirits només la situació sanitària ho permeta».

En aquesta mateixa línia, Ruiz ha anunciat dues accions adreçades als negocis locals com són l’adquisició de fons bibliogràfic a les llibreries, el qual serà incorporat a les biblioteques municipals i prioritzarà les obres d’autors i autores locals i valencians. Així mateix, Cultura considera cabdal l’adquisició d’obra contemporània a les galeries d’art de la ciutat per tal d’«evitar el seu tancament i donar espai als artistes locals per a promocionar el seu treball».

Cal destacar que les mesures excepcionals previstes pel departament de Cultura se sumarien a les habituals subvencions de concurrència competitiva a associacions culturals. Aquestes ajudes suposaran la posada en circulació de 60.000 euros, fonamentals per «donar oxigen a les entitats i permetre que reactiven la seua activitat el més prompte possible».

En consonància amb el Consell i la Diputació

Per a la regidora de Cultura de Castelló, “les administracions, especialment la local, hem de ser exemple i mostrar sensibilitat i responsabilitat front a aquesta dura situació”. És per això que Ruiz ha celebrat l’anunci de la Conselleria del pla Reactivem per al sector i la injecció 4 milions d’euros a banda dels fons ja pressupostats inicialment. A més, el consistori aspira a treballar de la mà de  la Diputació de Castelló per recuperar “la cultura com a servei públic i creador de riquesa en la nostra societat i suport econòmic de tantes famílies”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022

Ondara detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 46 persones malaltes

Massamagrell detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Es tracta d'un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia

Sanitat declara que hi ha un brot de coronavirus a Navarrés en “un ámbit educatiu”

Se tracta d'un focus dins "l'ámbit educatiu" però la Conselleria de Sanitat no ha donat dades de entorn a quin centre educatiu és.
- Advertisement -

: Valencià