El Consell recorrerà l’anul·lació de la rebaixa de la ràtio en Educació Infantil del TSJCV

El Consell recorrerà l'anul·lació per part del Tribunal Superior de Justícia Valencià de l'ordre de la Conselleria d'Educació per la qual es fixava en 23 en lloc d'en 25 el nombre màxim d'alumnes per aula en Infantil, en trenta localitats de la Comunitat per al curs 2017-2018.

Infantil

El Consell recorrerà l’anul·lació per part del Tribunal Superior de Justícia Valencià de l’ordre de la Conselleria d’Educació per la qual es fixava en 23 en lloc d’en 25 el nombre màxim d’alumnes per aula en Infantil, en trenta localitats de la Comunitat per al curs 2017-2018.

Així ho ha avançat en els corredors de les Corts Valencianes el conseller d’Educació, Vicent Marzà, qui ha traslladat un missatge de “tranquil·litat” a les famílies, doncs, segons ha dit, la decisió “no afecta al dia a dia”, ja que no té una “afectació directa” per al curs 2018/2019.

Ha explicat que l’ordre afectada per la sentència es referia a l’inici del curs 2018/2019 i en aquests moments hi ha una ordre nova per al curs 2018/2019. Marzà ha assegurat no compartir la resolució perquè diu que el poder reduir les ràtios és una competència estatal, i des del Consell estan plenament convençuts que no és així, perquè l’educació i la planificació educativa és competència de la Generalitat.

Ha assenyalat que el que marca el reial decret estatal és “el màxim” de ràtio a les aules perquè ningú supere aqueix màxim però no diu que no es pot millorar aquesta situació, com aquesta fent el Consell, reduint les ràtios per a poder atendre millor l’alumnat valencià.

El conseller d’Educació ha dit “no entendre com algú pot estar en contra que hi haja menys xiquets per aula quan això és una millora evident de l’educació”. Creu que la reducció de ràtios afecta de forma “positiva” als col·legis concertats, perquè “amb el mateix concert i els mateixos recursos han d’atendre a 23 alumnes i no a 30 com abans, per la qual cosa tenen més recursos per a atendre menys alumnes”.

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, Marzà també ha replicat a la diputada del PP i exconsellera d’Educació María José Català, qui ha denunciat que la política educativa del Consell és “rècord Guinness en nyaps legislatius”.

Marzà ha qualificat de “imprudent que la consellera de va acomiadar a més de 5.000 professors traga pit d’amuntegar xiquets a les escoles”, i ha dit que defensar els interessos dels valencians és defensar que els xiquets “tinguen un bon tracte i estiguen atesos per més professors amb menys alumnes per aula”.

Ha qualificat de curiós que la Generalitat puga tindre competència per a “amuntegar xiquets a les aules, acomiadar a milers de professors i beneficiar aqueix curiós negoci de la quota voluntària”, i en canvi no es puga usar per a “ajudar els valencians a tindre una millor educació”.

Publicitat