7.5 C
Valencia

Els auditors valencians situen la recuperació econòmica a la fi de 2022

Els majors de 50 anys i els joves recentment incorporats al mercat laboral seran els més damnificats per la desocupació.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Col·legi d’Auditors de la Comunitat Valenciana ha presentat les conclusions de la seua “Anàlisi de la Situació Econòmica 2020”, una radiografia de la realitat que viuen les empreses de la nostra autonomia després de la crisi provocada per la COVID-19, vista des del prisma de professionals que coneixen de primera mà la situació econòmica i financera de les companyies.

El treball, realitzat a partir d’una enquesta amb 672 respostes, mostra que els auditors valencians situen la recuperació econòmica a la fi de 2022 i creuen que la caiguda del PIB, estimada en el 9,6% per part de Funcas per a la nostra regió, serà molt superior a les previsions. “La situació en la Comunitat Valenciana és molt pitjor en termes econòmics que en altres autonomies perquè la nostra dependència del turisme, principalment estranger, ens col·loca en una situació de desavantatge, la qual cosa provoca major desigualtat enfront d’altres autonomies. A això s’uneix la caiguda de la demanda global i la falta de grandària de les nostres empreses”, assenyala Rafael Nava, president del Col·legi d’Auditors de la Comunitat Valenciana. De fet, després de les auditories realitzades en 2019, el col·lectiu estima que les previsions de les empreses valencianes sobre l’exercici 2020 tindran serioses dificultats per a materialitzar-se. A més del turisme, l’hostaleria i l’automoció són uns altres dels sectors més colpejats per la crisi de la Covid a la nostra regió.

“En els comptes de 2020 es posaran a prova la viabilitat de moltes empreses. Moltes d’elles hauran d’ajustar plantilles, reduir beneficis o augmentar l’endeutament per a sobreviure”, apunta Nava. Des del col·lectiu d’auditors recorden el valor que l’auditoria atorga a les empreses, també a aquelles que no estan obligades a auditar-se. “En un moment en el qual cal eixir a buscar finançament o presentar-se davant possibles inversors és crucial oferir una garantia de transparència financera i de la gestió i aqueix valor l’aporta l’auditoria de comptes. Les exigències de fiabilitat de la informació financera que publiquen les empreses s’elevaran, especialment si es pretén accedir a crèdit”.

Els reptes de les empreses enfront de la COVID-19

La pandèmia del coronavirus ha accelerat alguns processos que, després d’estos mesos, s’han consolidat, com, per exemple, el teletreball. I és que la digitalització ha sigut l’aspecte destacat pels auditors valencians com el principal repte al qual s’hauran d’enfrontar les companyies, seguit del manteniment de plantilles, la cerca de finançament i la diversificació de la producció, amb una part important d’innovació. De fet, els perfils digitals s’han revelat “indispensables” en els últims mesos, tal com recull esta anàlisi. No obstant això, seran els majors de 50 anys i els joves recentment incorporats al mercat laboral els principals damnificats per la desocupació, segons els auditors.

- Publicitat -

Preguntats pels ERTE, estimen que entre un 15% i un 25% dels aprovats actualment posarien convertir-se en acomiadaments permanents. “Des del col·lectiu d’auditors de comptes creiem que, per a reactivar l’economia, les empreses valencianes haurien de rebre incentius que els permeten mantenir l’ocupació i els seus sistemes productius, així com ajudes per a accedir al finançament”, afirma Rafael Nava.

Concursos de creditors, millor que en crisis anteriors

A pesar que la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus ha colpejat especialment a la nostra regió al turisme i a l’hostaleria, els auditors de la Comunitat no vaticinen unes xifres similars a les de la crisi econòmica anterior, quan arribem a 10.900 concursos en 2013, xifra rècord. “La crisi actual és diferent que la que es va iniciar en 2008. Igual que estimem la recuperació a la fi de 2022 també creiem que no arribarem a les xifres de concursos de creditors de llavors. Això sí, amb molta probabilitat almenys el 75% d’empreses que presenten concurs de creditors acabarà en procés de liquidació”, explica José Andreu, delegat del Registre d’Auditors Judicials (RAJ) en la Junta Directiva del Col·legi d’Auditors.

Adaptació de la professió

- Publicitat -

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, els auditors han fet una ràpida i forta inversió per a adaptar-se al nou escenari: el teletreball i la digitalització de processos ha sigut clau perquè el 90% dels informes d’auditoria s’hagen presentat en els terminis habituals. Ara, amb la vista posada en el següent exercici, els professionals de l’auditoria de comptes consideren que la necessitat de finançament podrà motivar una major demanda dels seus serveis i que s’ampliarà el nombre d’auditories voluntàries a causa de les exigències del mercat.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,295FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Carolina Ferre i Eugeni Alemany presenten les campanades del 2021 d’À Punt

La cita de Cap d'Any serà un programa especial que començarà amb un espai dedicat a l'humor des d'un hotel i continuarà la festa des d'un balcó de la plaça de l'Ajuntament de València.

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

Els veïns d’Onda podran guanyar premis amb el reciclatge

Les empreses tecnològiques trien Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa la prova pilot de Reciclabox.

‘L’Alcora Emprén’, un pla de suport a emprenedors i nous negocis

Està integrat per accions impulsades des de l'Ajuntament, la Caixa Rural de l'Alcora i el Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics.

La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”.
- Advertisement -

: Valencià