30.2 C
Valencia

La reestructuració després de la marxa de Rafa Simó tensa la rel·lació PSOE-Podem

Unides Podem-EUPV qualifica la reforma de "brusca" i asseguren que s'hauria d'haver decidit entre tots els partits de govern. Compromís esta vegada se desmarca del conflicte: "És una qüestió que compet al PSOE"

- Publicitat -AVL

El Govern municipal de l’Ajuntament de Castelló escomet una reestructuració de la seua organització interna davant el pròxim nomenament del regidor Rafa Simó com a president de l’Autoritat Portuària de Castelló i la consegüent entrada en l’equip de govern de Monica Barabás.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha detallat hui el nou repartiment de competències “elaborat tenint en compte el perfil, la trajectòria i l’experiència dels diferents regidors i regidores, i buscant maximitzar la capacitat del govern i l’equilibri en la càrrega de gestió”.

“Confie en la vocació de gestió pública d’aquest equip i estic segura que continuaran deixant-se la pell per situar a Castelló on mereix, anteposant sempre els interessos de la ciutat”, ha assegurat Marco, acompanyada dels regidors José Luis López i David Donate.

Repartiment de competències

  • Amparo Marco: Agenda 2030
  • David Donate: Seguretat Pública i Emergències, Hisenda, Innovació Comercial i Consum Sostenible
  • Pilar Escuder: Turisme, Infraestructura Verda, Patrimoni i Ermites
  • Patricia Puerta: Ocupació
  • José Luis López: Urbanisme, Obres i Projectes Urbans, Equipaments i Serveis, i Contractació
  • Mary Carmen Ribera: Benestar Social, Dependència i Infància, i Cooperació
  • Omar Braina: Esports i Festes
  • Isabel Granero: Gent Gran i Salut, i Cementeri
  • Jorge Ribes: Mobilitat Sostenible i Ús de l’Espai Públic, Activitats i Joventut
  • Monica Barabás: Recursos Humans i Administració Electrònica i Innovació Digital

A més, hi ha canvis en algunes funcions orgàniques. Així, el nou portaveu del Govern municipal serà José Luis López; el portaveu del grup municipal socialista, David Donate; la tinenta d’alcaldia del Grau, Mary Carmen Ribera; i la tinenta d’alcaldia del Sud, Isabel Granero. El portaveu adjunt del grup municipal socialista serà Omar Braina i Mary Carmen Ribera ostentarà la representació municipal en la junta de les Illes Columbretes, en l’Associació Espanyola de Ciutats per la Pesca i en l’Associació Galp La Plana, d’acció local del sector pesquer.

L’alcaldessa ha reconegut tindre “plena convicció que tots i cadascun dels regidors i regidores renoven des de les seues noves competències el compromís de continuar treballant al capdavant de l’Ajuntament amb honestedat i responsabilitat”. I ha recalcat que després de la reestructuració, l’objectiu és “continuar volant per a posicionar a Castelló com a referent d’una gestió que té a les persones en el centre de totes les seues polítiques”.

Podem: “S’hauria d’haver abordat des de tot el Govern”

Els regidors d’Unides Podem-EUPV no han acollit de bona gana este canvi, més encara quan canvien de mans 3 de les 5 àrees de govern, i les 3 amb més cos administratiu: Seguretat, Ordenació del Territori i Benestar Social.

Segons la formació política l’eixida de Rafa Simó “suposava una pèrdua de talent polític i capacitat administartiva molt important que s’hauria d’haver abordat des de tot el Govern per buscar el disseny més eficient”. Una situació que se podria haver emprata en la renegociació de l’Acord el passat 20 de gener. Asseguren que s’hauria d’haver fet un balanç plural per haver evitat una reforma tan brusca, ja que canvien les competències fe 9 dels 15 regidors i regidores de Govern.

Compromís se desmarca del conflicte: “És una qüestió que compet al Partit Socialista”

Des de Compromís s’han desmarcat de la reforma i assegura que a l’Acord de Fadrell se va fer el repartiment per partits. “No és tan important qui ha de desenvolupar les diferents polítiques com que aquestes es desenvolupen i es facen realitat.”

El portaveu de Compromís Ignasi Garcia ha assenyalat que l’objectiu és “fer polítiques progressistes, ecologistes i feministes a la ciutat de Castelló i això és el que estem fent: defensar els drets de les persones, defensar els serveis socials, defensar el nostre planeta, defensar la igualtat entre homes i dones.”

Sobre la idoneitat de la reestructuració García ha assenyalat en la seua declaració que: “la reestructuració que havia de fer el partit socialista per els canvis interns és un qüestió que els compet a ells”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,817FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià