domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La referència a València que van fer els Simpsons

Ningú s’imaginava fa 25 anys que la família Simpsons, que viu en la localitat de Springfield, s’anava a convertir en un dels fenòmens socials i televisius d’aquest temps. Els Simpson han batut el rècord de permanència en antena de qualsevol tipus de sèrie, no solament de les de dibuixos animats, apartat en el qual ja han batut a ‘Els Picapedra’, que va anar en el seu moment el primer producte d’animació emès en “prime time”.

En 1987 a Matt Groening, se li va ocórrer que en la tele podria tenir gràcia mostrar a una família tipus nord-americana, i en aqueixes pastilles inicials ja van aparéixer els protagonistes d’aquesta sèrie: Homer, Marge, Lisa i Bart. Al principi, el dibuixant americà no tenia esperança que tinguera èxit.

La sèrie americana va centrar la seua mirada en la Comunitat Valenciana per un dels seus productes típics, la taronja, en el capítol 9 de la temporada 11. A més, el fill de l’agent de policia Wiggum, Ralp, va ser votat com a rector a la Universitat de València va generar una notable polèmica que a causa del rebuig d’una part del sector estudiantil. Ha sigut proposat com a forma d’exercir el vot nul en protesta davant el que alguns estudiants qualifiquen de “farsa” electoral. Així mateix, en la seu de la UIMP va organitzar un curs anomenat dels Simpsons a Perdidos, amb la intenció d’analitzar l’impacte de les telesèries en l’actualitat i les implicacions culturals i socioeconòmiques que comporten.

No és l’únic cas, ja que l’empresa alacantina Diipies and Coffe té dònuts amb els personatges d’aquesta particular saga. Igual que la Universitat de València va editar un llibre sobre la ciència d’aquesta sèrie.

Actualment, aquesta sèrie s’emet en més de 25 països amb una audiència estimada de 40 milions. Així mateix, existeixen diverses teories que tot el que ha succeït en aquesta sèrie com en Friends ha ocorregut en la vida real.

Últimas noticias

Contenido relacionado