CSIF urgeix a Sanitat a proporcionar reforços sanitaris a Castelló

El sindicat condemna les últimes agressions verbals i lamenta que es puga estigmatitzar a tota una ciutat per un incident puntual.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris fa una crida a la proporcionalitat i a la mesura en referència al succés del centre de salut Pintor Sorolla, on va tindre lloc fa unes setmanes un incident protagonitzat per un pacient en estat d’alteració nerviosa.

“Des de CSIF condemnem, per descomptat, qualsevol agressió física o verbal, així el manifesta en cada ocasió el sindicat i així ho saben tots els col·lectius sanitaris perquè això és una lluita de tots i també dels mateixos castellonencs”.

En vista del tibant ambient social pel brot localitzat de coronavirus, el sindicat fa la seua pròpia crida a la calma i recorda que, abans de la crisi, CSIF ja havia advertit d’una falta de recursos personals i d’equipament de protecció que implica estes conseqüències. De fet, CSIF portarà davant els tribunals a la mateixa conselleria de Sanitat per considerar que la seua ‘inacció’ podria constituir delicte de prevaricació i d’homicidi imprudent.

No obstant això, “el principal problema ara –aclareix CSIF- és que no hi ha reforços de personal, que la gent espera al sol fent llargues cues a la porta dels centres de salut, que s’han tancat 12 consultoris a la província i que obliguen al pacient, ja nerviós i preocupat, a mendigar un diagnòstic mèdic a quilòmetres del seu domicili”. El sindicat considera que hi ha hagut temps suficient per a habilitar instal·lacions que compliren mesures de seguretat però s’ha optat per deixar sense servei a veïns com els del barri Sant Lorenzo que estan “sense centre mèdic, aïllats, estigmatitzats i obligats a desplaçar-se fins al centre de salut Pintor Sorolla fins no se sap quan, perquè el seu ambulatori està tancat”.

Per a CSIF, és la conselleria de Sanitat qui ha de solucionar este escenari de tensió, perquè “no reforçar personal i allunyar l’atenció sanitària de l’usuari no és la panacea de les mesures preventives”.

El professional mèdic, per part seua, està fent visites domiciliàries en el mateix cotxe en el qual munta la seua família i sense mesures de seguretat, com ja va denunciar CSIF el passat 21 de juny quan la Generalitat Valenciana va retirar el flamant servei de taxis per a sanitaris que es va prestar a penes uns dies durant l’Estat d’Alarma”.

Mesura i proporcionalitat

El sindicat CSIF, un dels agents socials més actius en les campanyes de sensibilització contra les agressions a sanitaris, assegura que “el relat s’estan pervertint perillosament”. Així, indiquen des del sindicat estar en contacte amb l’associació de veïns del barri Sant Lorenzo i “estan molt dolguts i amb raó, perquè la mala educació d’un veí que ha tossit sense màscara, perquè això és el que va succeir en Pintor Sorolla, suposa estigmatitzar a tot el barri i hi ha centenars de veïns que sí que estan sent disciplinats i complint amb les mesures de seguretat”.

“Cal assenyalar a aqueix veí que ha amenaçat verbalment i amaga un forcejament per a finalment tossir a la cara dels sanitaris, però no deixem que això genere un conflicte que no existeix i ni tan sols ha sigut especialment significatiu per al Servei de Prevenció de Riscos Laborals”.

CSIF va protagonitzar recentment la protesta de condemna per la greu agressió amb un cúter a un sanitari de Benicarló, “i condemnem igual esta agressió verbal de Pintor Sorolla i les agressions verbals del Grau, però també condemnem que es magnifique qualsevol succés i es cree una tensió i un ambient que no beneficia res a la relació metge-pacient en plena crisi del COVID-19”.

CatalanSpanish