L’Ajuntament de València i el València CF fan de Benicalap un lloc més accessible

La vicealcaldessa Sandra Gómez acudeix al nou carrer de Toixa per a presentar les obres finalitzades del projecte que millora l'entorn del Nou Mestalla, totalment finançat pel València CF.

Obres a Benicalap
Fotografia: Alicia Alegre.

Este matí s’ha presentat en el nou carrer de Toixa la finalització de les obres que milloren l’entorn del Nou Mestalla. Estes formen part del present projecte de reformes a Benicalap i lel voltant del nou estadi que van a carreg del València CF per exigència del Govern de la Nau.

Sandra Gòmez, la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, ha acudit al mateix carrer de Toixa, un nou carrer convertit en zona de vianants que forma part del projecte, per a presentar els canvis: “Estes millores són imprescindibles per al desenvolupament del barri i per a esmenar la qualitat de vida de les persones que viuen al raval”.

PublicitatAVL
Un nou projecte de convivència

Carrer Jugant és el nom que rep el carrer, i és un perfecte exemple del que volem per al barri. El carrer de Toixa evidencia la unió entre els dos col·legis del barri en una via convertida en zona de vianants que a més servirà com lloc de jocs al carrer”, diu la vicealcaldessa.

Està pintat en diferents colors, com el groc, el roig o el blau, i amb diferents motius que inciten a jugar a diferents jocs tradicionals. Però, a banda de ser un projecte que té present als xiquets, és una oportunitat de millorar les condicions de tot el veïnat.

Reformes a Benicalap
Fotografia: Alicia Alegre.

Açò forma part de la nova dinàmica de l’Ajuntament de València que s’ha emprés en la finalitat de recuperar els espais públics. “Pel que fa al canvis es tradueix en l’augment de reformes de peatonalització de zones que van des de la plaça de l’església fins a pràcticament el Nou Mestalla on hem recuperat quasi 300 metres de recorregut per als vianants, és a dir, 450 metres més per al vianant”, afirma Gómez.

València, una ciutat més accessible

Estos canvis busquen convertir València en una ciutat accessible, una assignatura encara pendent per a la ciutat. En el cas concret de Benicalap, les reformes fan que l’objectiu siga cada vegada més proper. De moment s’han reformat 27 passos de vianants, reduint voreres, i creant 52 noves rampes que faciliten l’accés a tota mena de mobilitat.

A més, s’ha pavimentat de nou tot el carrer Nicasio Benlloch, la que està al costat del nou estadi, en un paviment fono-absorbent per reduir la contaminació acústica.

Obres pagades pel València CF

“El primer que férem des del Govern de La Nau fou reclamar al club que complira en les seues responsabilitats amb el barri. Queden encara dos pagaments anuals que es destinaran a reformar les creus de vianants i a ampliar l’espai de voreres”, ha afirmat Sandra Gómez. Tot i això, l’Ajuntament s’ha reunit en el club valencianista per constrènyer la finalització del nou estadi que s’ha de terminar i que no pot estar sine die, sentència la vicealcaldessa.

 

Esta publicació està disponible en : Valencià