Alcaldes del PSPV demanen “partides específiques per la regeneració de costes als Pressupostos Generals”

Els edils també reclamen "una major sensibilitat i implicació de les administracions competents, tant sobre les platges, com sobre la situació definitiva a aplicar en les costes".

Els alcaldes, alcaldesses i portaveus socialistes dels municipis costaners de la província de Castelló es van reunir este dimarts en la seu del partit per a abordar la situació del litoral després de l’impacte que ha tingut la borrasca Gloria del passat mes de gener. Els i les representants municipals socialistes van mostrar la seua unitat per a defensar les accions de regeneració de la costa com a mesura més urgent. A més, també es van mostrar en una actitud activa perquè hi haja solucions definitives. 

La reunió va estar coordinada pel secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, qui ha manifestat que l’acció sobre les costes “requereix de bons estudis tècnics i decisions polítiques valentes, a les quals confiem siguen sensibles les administracions en les quals governen els socialistes”.

A més, els alcaldes i les alcaldesses així com els i les portaveus han manifestat la seua confiança en “l’acció clara” de la Generalitat Valenciana per a proposar al Govern les partides territorials específiques dels Pressupostos Generals de l’Estat que garantisquen la regeneració de la costa dels municipis de Castelló en condicions òptimes després dels temporals Dana i Gloria. 

“Els nostres alcaldes i alcaldesses i els nostres portaveus tenen una actitud activa i no descansaran fins que el problema de les costes tinga una solució definitiva. Aposten per accions de regeneració necessàries per a retornar a les platges a l’estat anterior de l’últim temporal, però també per solucions definitives, atenent els criteris de sensibilitat en el territori, necessitats socioeconòmiques de les poblacions i sostenibilitat”, ha remarcat Blanch. Referent a això, el dirigent socialista a les comarques de Castelló ha remarcat que el canvi climàtic està provocant “importants problemes” i la consecució de temporals en períodes de temps més curts.

“Confiem també en l’acció positiva dels partits polítics del territori en què ajuden i voten a favor de tot pressupost que marque solucions clares al problema del litoral i que pose mirada llarga, lluny de curterminismes i interessos de partit. Ens ho demana la ciutadania”, ha afegit Blanch.

Usos de les platges

La reunió també va servir per a abordar altres assumptes relacionats amb el litoral com els usos de les platges on va haver-hi unanimitat en considerar que “es restringeix, i molt, l’acció dels municipis, que són els que més coneixement tenen sobre el territori que administren”, afirma Blanch. Per tot això, el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló va remarcar que els alcaldes i alcaldesses “el que demanen és una major sensibilitat i implicació de les administracions competents, tant sobre les platges, com sobre la situació definitiva a aplicar en les costes”. 

Assistents

La reunió va estar coordinada pel secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, i una representació dels càrrecs del partit a Madrid —el diputat nacional Germán Renau, el senador Artemi Rallo i la senadora Ana Edo—, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí; l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez; l’alcaldessa d’Orpesa, Maria Jiménez; l’alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí; l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina; l’alcalde de Xilxes, José Martínez; el tinent d’alcalde de Benicarló, Román Sánchez; la portaveu municipal socialista a Moncofa, Ruth Esteve; i el regidor de la Llosa, José Ricardo Casals. També van assistir el vicesecretari i la vicesecretària de l’executiva provincial, Ramón Martínez i Mª Carmen Aguilella, respectivament, i el secretari general de la comarca de la Plana Alta, Joan Morales.CatalanSpanish