Compromís insta al PP d’Almassora a “dir la veritat” i l’acusa de “falsedat” sobre el Regina Violant

Àlvaro subratlla que “Compromís compleix amb fets: amb Marzà s'ha licitat el Regina, s'han iniciat les obres, s'ha desbloquejat la paràlisi i hi ha més de tres milions d'euros en els Pressupostos per fer realitat el Regina”.

582

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, ha instat el PP d’Almassora i al diputat i ex alcalde Vicente Casanova a “dir la veritat, ni que siga una volta, i deixar d’enganyar a la ciutadania”. Àlvaro ha fet aquestes manifestacions en relació a la nota de premsa del PP emesa ahir i reiterada avui en la qual         l’ex munícipe d’Almassora, en la qual “insisteix en la falsedat”.

Àlvaro ha recordat que “ara s’aconsegueixen indemnitzacions de les empreses que incompleixen, mentre que en el passat, en l’època en la qual Casanova era alcalde s’autoritzaven sobrecostos escandalosos, com l’ocorregut amb el CEIP Errant Vilar, que va ser adjudicat per 2,6 milions i va costar 3,8 milions, és a dir un augment del 41%”.

La responsable de Compromís ha instat al PP d’Almassora a llegir-se el segon punt de l’acord de les Corts que Casanova va redactar. “En l’acord unànime de les Corts es parlava de licitar en 90 dies el Regina ‘en cas que aquestes negociacions no aconseguisquen el desbloqueig”, circumstància que el PP omet intencionadament.

“Marzà ha desbloquejat la situació i ha activat ja els mecanismes per a accelerar al màxim la licitació, en coordinació amb l’Ajuntament d’Almassora. Per contra, el PP prefereix faltar a la veritat”.

La portaveu adjunta de Compromís ha subratllat que “durant l’època del PP ni es van iniciar els treballs, ni es licite l’obra, ni es va pressupostar el projecte. Per contra, ara, amb Compromís a càrrec de la Conselleria es va licitar el projecte, es van iniciar les obres, s’ha desbloquejat una paralització només atribuïble a una empresa, s’ha aconseguit una indemnització i a més el Regina Violant explica en els pressupostos per a enguany d’una partida de més de tres milions d’euros”.

En definitiva, “abans ni hi havia interés, ni inversió per part de la Conselleria, i ara hi ha un compromís ferm que es materialitza amb xifres, amb inversió, amb tràmits i amb fets”.
La diputada de Compromís ha lamentat que “el PP es veja obligat a tergiversar la realitat per a enganyar a la ciutadania amb l’únic objectiu de traure rèdit polític d’una reivindicació històrica i legítima de la comunitat educativa d’Almassora. Recordem que Casanova en 2011 ja prometia les obres de l’escola i durant el seu mandat va ser incapaç de licitar l’obra”.

Referent a això ha afegit que “ara, malgrat les travetes d’algunes empreses i del PP, els diners per a centres educatius es destinen a centres educatius i a acabar amb els barracons. En temps del PP hauríem de preguntar a Ricardo Costa en mans dels qui acabaven els diners per educació”.